αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024

Ως πότε οι μουντζούρες ;


Ως πότε οι τοπικές αρχές θα ανέχονται και στο όνομα άραγε ποιας λογικής, δημόσια ιστορικά κτίρια να μουντζουρώνονται από κάθε ανεγκέφαλο και να μένουν σε αυτή την κατάσταση για χρόνια; Πώς ανέχεται η Δημοτική Αρχή να έχει γίνει κανόνας κάτι τόσο απαράδεκτο; 

Γιατί δεν προβαίνει σε μέτρα προστασίας της δημόσιας περιουσίας; Γιατί δεν σβήνει άμεσα κάθε μουντζούρα όπως κάνει η Περιφέρεια με επιτυχία; Μήπως τελικά δεν ενοχλεί και τόσο την Δημοτική μας Αρχή όλη η αυτή η μουντζουρο-μανία; 

Κι αν δεν ενοχλεί την ίδια, ενοχλεί σίγουρα δημότες και επισκέπτες δυσφημώντας την πόλη με τον χειρότερο τρόπο. Ο κόσμος πια ταξιδεύει και βλέπει πόσο προστατεύουν αλλού την ιστορική κληρονομιά τους. 

Η άμεση παρέμβαση με κάλυψη της μουντζούρας θα είχε αποτέλεσμα όπως και φάνηκε σε όλα τα σημεία που η Περιφέρεια παρενέβη και τα οποία  είχαν πριν βανδαλιστεί. Η αδιαφορία όμως, ακόμη και το σβήσιμο μια φορά στα πέντε χρόνια, δίνουν απλώς νέον, καθαρό καμβά στους πάσης φύσεως πρωτόγονους.     

Όσο για τους «δράστες» ίσως μάθουν έτσι κι αυτοί να μη χάνουν τον χρόνο τους μουντζουρώνοντας κτίρια, οδικές πινακίδες και πάρκα αλλά να κάνουν κάτι πιο χρήσιμο και για τους ίδιους.

Καμαρώστε ένα μικρό μόνο δείγμα του καθημερινού μας πολιτισμού:






            Παπαζόγλειος Σχολή - Τμήμα Αρχιτεκτονικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων



                                                                    Καπλάνειος Σχολή


Αρχοντικό Πυρσινέλλα-  νυν ΔΗΠΕΘΙ




Ζωσιμαία Σχολή

                                                                 Διατηρητέο αρχοντικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...