αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Απόψεις...

 

«Με εντυπωσίασε η πληροφορία του Βύρωνα Νικολαΐδη, επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας στην πιστοποίηση γλωσσικής επάρκειας και γνώσης σε πολλούς τομείς Εκπαίδευσης, ότι στην Τουρκία λειτουργούν σαράντα (40) αγγλόφωνα Πανεπιστήμια. Είναι γνωστό πως η Τουρκία έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο, από τη στιγμή που επέτρεψε την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Διεύρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα σ’ ένα πεδίο, στο οποίο αρνούμαστε πεισματικά, στην Ελλάδα, να του δώσουμε την ευκαιρία να (μας) προσθέσει κι άλλο εθνικό πλούτο. Σε διεθνείς καταλόγους, το μόνο ίδρυμα, με γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, που συμπεριλαμβάνεται από την Ελλάδα είναι το DEREE. 

Στην πρόσφατη έντονη πολιτική συζήτηση, οι υπέρμαχοι της ίδρυσης παραρτημάτων ιδιωτικών ΑΕΙ, ανέφεραν επιμόνως το βασικό επιχείρημα της φοιτητικής «μετανάστευσης». Αρκεί να συνυπολογίσουμε ότι 1,2 εκατομμύρια νέες και νέοι από την Ινδία σπουδάζουν εκτός της χώρας τους. Δεν σημαίνει ότι η φοίτηση σε αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο γίνεται υποχρεωτικά σε αγγλόφωνη χώρα. Άλλωστε μόνο το 70% των αγγλόφωνων ΑΕΙ είναι εγκατεστημένα σε αγγλόφωνες χώρες. Υπάρχει το υπόλοιπο 30% των χωρών που αναπτύσσονται δυναμικά και ταχύτατα.

Νομίζω γίνεται κατανοητό πια, πόσο βλαπτικές για την επιχειρηματική δραστηριότητα με αντικείμενο την Εκπαίδευση είναι οι αγκυλώσεις. Αντιστοίχως και για όσους λαμβάνουν τη γνώση».

                                                                     (Άρης Πορτοσάλτε-liberal.gr)

 «Οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα δεν είναι απλά υψηλές. Είναι σταθερά υψηλότερες από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και μετά και πριν από τους φόρους. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι καινούργια και δεν απασχολεί μόνο τους καταναλωτές. Εχει απασχολήσει κατά καιρούς και τις αρμόδιες αρχές και τους ίδιους τους φορείς της αγοράς πετρελαιοειδών, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονα φαινόμενα παραβατικότητας και αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων.

Η αγορά πετρελαιοειδών δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι και σήμερα με μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2012, για την αντιμετώπιση τόσο της παραβατικότητας όσο και του ελλείμματος ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα οι πολίτες της χώρας να επιβαρύνονται διπλά: ως καταναλωτές από τις υψηλές τιμές και ως φορολογούμενοι από τις απώλειες δημοσίων εσόδων εκατοντάδων εκατ. ευρώ ετησίως».

                                                                 (Χρ. Λιάγγου-  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 «Ερχεται ο άλλος στο νησί σας για να σας φροντίσει, ή να μάθει στα παιδιά σας γράμματα με τρεις κι εξήντα μισθό που παίρνει, κι εσείς του χρεώνετε τη στέγαση λες και είναι γερμανός τουρίστας, εκατό ευρώ την ημέρα. Και αν δεν έρθει κιόλας (που οι περισσότεροι είναι αναγκασμένοι να πάνε) θα φωνάζετε μετά ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού/χωριού σας είναι υποστελεχωμένο».

                                                                     (Μ.Δεδούση – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...