αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Απόψεις...


«Το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αποδείχτηκε "φαρμακερό" για την ελληνική οικονομία καθώς κατέγραψε την εξάντληση των θετικών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει από τα τέλη του 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019 η προοπτική εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 4ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε μείωση της ανάπτυξης κατά 0,7%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2019, ενώ σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2018 αύξηση μόλις 1%..Στη στήλη είχαμε επισημάνει πολλές φορές πως παρά τις θετικές κινήσεις στην κατεύθυνση της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, η ατολμία για ριζικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρξει σύγκρουση με συντεχνίες και "πραιτοριανούς" του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου αργά ή γρήγορα θα  εξαντλούσε την ορμή των οικονομικών προσδοκιών από την κυβερνητική αλλαγή.

Το ελληνικό δημόσιο όμως χωρίς απολύσεις και αναδόμηση εξ αρχής σε εντελώς διαφορετική βάση από αυτή την παρασιτική της πελατειακής κομματοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να γίνει λειτουργικό για τον Έλληνα πολίτη και την επιχειρηματική δραστηριότητα».

                                                                             (Κ.Στούπας – capital.gr)

« Όταν ο Σουδανός Ibrahim Mo επισκέφθηκε, στο γύρισμα του αιώνα, τράπεζες για να ζητήσει δάνεια για μία επένδυση τηλεπικοινωνιών στην κεντρική Αφρική αντιμετώπισε ειρωνείες, γέλια και κλειστές πόρτες. Δεν πτοήθηκε, συγκέντρωσε μόνος του κεφάλαια και ξεκίνησε μια μεγαλεπίβολη επένδυση στη μέση του πουθενά, στην κεντρική Αφρική, σε μια περιοχή όπου οι άνθρωποι για να τηλεφωνήσουν χρειάζονταν να περπατούν 5 και 10 ώρες.Εκεί που οι τραπεζίτες έβλεπαν ατελείωτη φτώχεια, διεφθαρμένες κυβερνήσεις και αδίστακτες συμμορίες ο Ιμπραχίμ είδε ευκαιρία. 

Η επένδυση του είχε τρομακτική επιτυχία- δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να αλλάζει. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, δεκάδες εκατομμύρια φόροι καταβλήθηκαν. Το 2005 βγήκε από την εταιρεία, για 3.5 δις δολάρια και από τότε ασχολείται με ίδρυμα που συνέστησε (Μο Foundation) για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φτώχειας στην Αφρική, ενώ έχει υποσχεθεί ότι τη μισή περιουσία του θα την προσφέρει για την καταπολέμηση της φτώχειας. 

Ο πλούτος εκτός από το να καταναλώνεται και να αναδιανέμεται πρέπει και να παράγεται. Όταν αυτή η απλή αλήθεια παραμένει άγνωστη ή κρύπτεται επιμελώς για να συντηρούν διάφοροι τις ωφελιμιστικές και λαοσωτήριες ατζέντες τους, ακολουθεί μιζέρια ατελείωτη.Αυτή ζούμε και χρηματοδοτούμε εδώ και πολλά χρόνια. Με αβυσσαλέα δάνεια από τους επόμενους...

                                                                             (Nikos Sakkas- F/B)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...