αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

΄Τα Τρίκαλα της πρωτοπορίας...



Αναρωτιόμαστε πολλές φορές αν κάποιος έχει ελέγξει τον χρόνο ανταπόκρισης των φαναριών τα τελευταία  χρόνια αφού και οι συνθήκες αλλά και ο αριθμός των οχημάτων έχουν αλλάξει. 

Φανάρια που ξεχνούν να ανάψουν και κάνουν τους οδηγούς να ξοδεύουν χρόνο και καύσιμο, διαρροές στα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ, λάμπες καμμένες για μήνες στους δρόμους ή ώρες απώλειας από την εργασία για την παραλαβή ενός πιστοποιητικού είναι παρελθόν εδώ και καιρό στα Τρίκαλα των 80.000 κατοίκων, την πλέον πρωτοποριακή και βραβευμένη πόλη της χώρας σε τεχνολογίες αιχμής. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, οι Δήμοι οφείλουν να δημιουργήσουν άμεσες λύσεις, «να μπουν στα παπούτσια του κάθε πολίτη» και να βρουν λύσεις για να τον εξυπηρετήσουν, να απαντήσουν σε πραγματικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, λειτουργούν: 

* Το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου που λαμβάνει σε διπλή βάρδια τα προβλήματα των δημοτών είτε τηλεφωνικά είτε μέσω app

* το σύστημα ελέγχου του δημοτικού φωτισμού 

* το σύστημα ελέγχου των φαναριών κυκλοφορίας, ο έλεγχος του στόλου των αυτοκινήτων

* το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών πάνω στο οποίο έχουν περάσει περίπου 22.000 φωτιστικά σώματα, τους κάδους απορριμμάτων καθώς και δεκάδες άλλες χρηστικές πολεοδομικές και άλλες πληροφορίες.

*το σύστημα έξυπνου πάρκινγκ

* ο τηλεέλεγχος του δικτύου ύδρευσης

*το ΑΤΜ πιστοποιητικών καθώς και το delivery πιστοποιητικών που είναι καθημερινό και δωρεάν, αφού υπάλληλος με μηχανάκι παραδίδει τα πιστοποιητικά κατ' οίκον ή στον εργασιακό χώρο.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια να εξοπλιστούν τα εργαστήρια πληροφορικής των γυμνασίων και λυκείων με κιτ προγραμματισμού βασισμένα σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Arduino και το Raspberry καθώς και με κιτ ρομποτικής.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι επίσης από τις 15 Μαρτίου 2018 ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας με τεχνολογία «5G». Ταυτόχρονα ετοιμάζει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (smartfarming) για  φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα.

Ακόμη, είναι ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας που αξιοποιεί τον πρόσφατο νόμο για την υλοποίηση των Ενεργειακών Κοινοτήτων έχοντας τη δυνατότητα να προβαίνει σε παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση ή πώληση ηλεκτρικής ή θερμικής ή ψυκτικής ενέργειας, διαχείριση, διάθεση, πρώτης ύλης για την παραγωγή ηλεκτρικής ή θερμικής ή ψυκτικής ενέργειας από βιομάζα ή βιορευστά ή βιοαέριο ή μέσω ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαποικοδομήσιμου κλάσματος αστικών αποβλήτων.

                                                                   (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...