αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Απόψεις...

 

«Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών αξιοποιώντας τη διάταξη που επιτρέπει στους αθλητές με υψηλές διακρίσεις να επιλέξουν σχολή της αρεσκείας τους. Τώρα βέβαια βρίσκεται στο 30ό εξάμηνο, και εξ αυτού εκτιμάται πως έχει αμελήσει τις σπουδές του. Οι λόγοι του Ν. Παππά μπορεί να είναι προσωπικοί. Το ερώτημα είναι τι κάνει το πανεπιστήμιο για όσους καθυστερούν στις σπουδές τους. Παρακολουθεί και πώς την πορεία των φοιτητών του; Αναρωτιέται κάποιος στο ΑΕΙ για τους λόγους που δεν περνούν τα μαθήματα; Ουδείς. 

Σε ένα μαζικό πανεπιστήμιο, χωρίς μέριμνα για την πορεία των φοιτητών, χωρίς πρόνοια για τη μερική φοίτηση σε συνδυασμό με κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρά, καταλήγουμε σε στρεβλά φαινόμενα όπως οι «αιώνιοι» φοιτητές.Το θέμα των «αιώνιων φοιτητών» άρχισε να συζητείται από το 2001, όταν η Αννα Διαμαντοπούλου προέβλεψε τη διαγραφή τους, σε βάθος χρόνου. Τελικά, ουδείς διεγράφη, λόγω των αντιδράσεων που έκαμψαν τις, έτσι κι αλλιώς, αδύναμες πολιτικές βουλήσεις των επόμενων υπουργών Παιδείας».

                                                                      (Απ.Λακασάς- ΑΤΗensvoice)

«Η αναισθησιολογία δεν υπήρξε ποτέ ελκυστική στους αποφοίτους Ιατρικής:  έλλειψη αναισθησιολόγων είναι διεθνές πρόβλημα, καθώς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι χειρουργικές πράξεις και επομένως η ζήτηση. Πολλές χώρες βρίσκονται αντιμέτωπες με ανάλογες καταστάσεις, αλλά βρίσκουν λύσεις – όπως την καλύτερη αμοιβή των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ή την προσέλκυση γιατρών από φτωχότερες χώρες. Στην Ελλάδα καμία από τις δύο τακτικές δεν φαίνεται να ακολουθείται. 

Ο πρώτος μισθός στο ΕΣΥ ξεκινάει από 1.200-1.300 ευρώ. «Ως αντιστάθμισμα στον χαμηλό μισθό καθιερώθηκε να λαμβάνουν οι επιμελητές 400 ευρώ μηνιαίως και οι ειδικευόμενοι 250 ευρώ», εξηγεί η κ. Γαρίνη, «όμως τελικά σε αυτά τα χρήματα γίνονται κρατήσεις και φορολογούνται, με συνέπεια στην τσέπη των νέων συναδέλφων να μένουν λιγότερο από τα μισά». Στον ιδιωτικό τομέα από την άλλη, «ακόμα και νέοι αναισθησιολόγοι ξεκινούν με μισθό 5.000 ευρώ, ενώ στην Κύπρο οι μισθοί κυμαίνονται στα 7.000 ευρώ μηνιαίως».

                                                                                       (KAΘΗMEΡINH)

« Διαστάσεις τραγέλαφου τείνει να λάβει το πρόγραμμα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες στο Λασίθι. Οι κατεδαφίσεις στην Ελούντα αναβλήθηκαν, αφού το τοπικό Πρωτοδικείο έδωσε αναστολή στην εκτέλεση των τελεσίδικων αποφάσεων. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται η υπόθεση και στην Ιεράπετρα, όπου οι αστυνομικές αρχές προεξοφλούν λαϊκό ξεσηκωμό και ζητούν δεκαήμερη μετάθεση των κατεδαφίσεων, ενώ οι τοπικές αρχές και οι καταστηματάρχες ζητούν αναστολή μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν. 

Το προηγούμενο δεκαήμερο, οι τελευταίοι από τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στον αιγιαλό της Ελούντας έσπευσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου και έλαβαν την πολυπόθητη αναστολή στην εκτέλεση της κατεδάφισης, παρότι οι σχετικές αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει πολλά χρόνια (περισσότερα από δέκα)».

                                                                            (Γ.Λιάλιος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...