«Οι δυτικές δημοκρατίες επιτρέπουν στους «Πουτινόφιλους» να εκφράζουν την άποψή τους με όποιον τρόπο θέλουν. Διαδηλώνοντας, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, τυπώνοντας αφίσες υποστήριξης, καθυβρίζοντας και απειλώντας ανθρώπους στα social media, ακόμη και εκφωνώντας πύρινους λόγους για την υπεροχή της Ρωσίας εντός του κοινοβουλίου.
Δυστυχώς, τίποτα απ' αυτά δεν είναι αυτονόητο στις μοντέρνες δικτατορίες τύπου Ρωσίας. Μοντέρνες, καθώς η κατάληψη της εξουσίας δεν έγινε με πραξικόπημα. Το αποτέλεσμα όμως είναι ακριβώς το ίδιο για τους λαούς. Η ελευθερία του λόγου είναι άγνωστη έννοια. Όπως φυσικά και η ελευθεροτυπία. Η αντιπολίτευση φυλακίζεται, βασανίζεται ή πεθαίνει «από φυσικά αίτια» σε μια φυλακή του αρκτικού κύκλου. Όποιος τολμήσει να θρηνήσει τον νεκρό απομακρύνεται σηκωτός για άγνωστη κατεύθυνση.
Στη «θαυμαστή» Ρωσία με τον «ισχυρότερο στρατό στον κόσμο», τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται συστηματικά και βάσει σχεδίου. Είναι ένας από τους τρόπους να ελέγχει ο πατερούλης Πούτιν την ελεύθερη σκέψη και την αντίδραση των πολιτών. Ένας άλλος είναι η προπαγάνδα. Όπως όλα τα αυταρχικά και ανελεύθερα καθεστώτα, χρησιμοποιούν τη ροή της πληροφόρησης για να δημιουργούν μια παράλληλη πραγματικότητα. Ένα Matrix. Κακοφτιαγμένο, πρόχειρο και με χαμηλή τεχνολογία.
Σημασία δεν έχει να το
πιστέψουν οι πολίτες. Σημασία έχει να υπάρχει και όποιος τολμά να μην το
πιστεύει, υπόκειται τις συνέπειες. Αν τολμήσει να εκφράσει δημόσια τις
αμφιβολίες του; Μια κούπα ζεστό τσάι είναι πάντα διαθέσιμη για τους
αντιφρονούντες. Το σαμοβάρι βρίσκεται πάντα πάνω στη φωτιά».
(Στ. Ζαχαρός-ATHensvoice)
«Το αξίωμα ο αγρότης, κατά το «ο πελάτης», έχει πάντα δίκιο, έχει αφήσει το στίγμα του στη σχέση του αγροτικού κόσμου με την πολιτική. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε διαχρονικά η παραμόρφωση και οι αγρότες απέκτησαν μια αντίληψη ότι ανήκουν σε μια τάξη ειδικού χειρισμού. Από κανέναν και ποτέ για παράδειγμα δεν ζητήθηκαν ποτέ πίσω τα ποσά των εκατοντάδων παράνομων δανείων που έδωσε η Αγροτική Τράπεζα, και που μαζί με τη ρεμούλα στους συνεταιρισμούς δημιούργησαν μια ολόκληρη φιλοσοφία «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».
Οι εποχές άλλαξαν, οι πάντες κατάλαβαν πως κανείς δεν σου δανείζει αν δεν εξασφαλίζει την έντοκη είσπραξη του δανείου, αλλά η άβολη αλήθεια είναι ότι η κουλτούρα των απλήρωτων λογαριασμών ζει και βασιλεύει στον αγροτικό κόσμο. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του στο ρεύμα φτάνουν κοντά στα 100 εκατ. ευρώ. Σε ποσοστά που ξεπερνούν το 30% των παραγωγών και σε κάποιες περιοχές της χώρας ακόμη και το 50%, ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεμονωμένων αγροτών και συνεταιρισμών συνεχίζει να μην πληρώνει για το ρεύμα που χρησιμοποιεί για την άρδευση στα χωράφια.
Ακριβώς αυτά τα χρέη ήρθε προ ημερών και ρύθμισε η κυβέρνηση με μια άκρως ευνοϊκή διάταξη που προβλέπει δεκαετή εξόφληση και μηδενικό επιτόκιο, το οποίο και θα επιδοτηθεί από το κράτος.Τόσο ευνοϊκή ρύθμιση δεν πρόκειται να βρει ποτέ κανείς πολίτης που χρωστάει στη ΔΕΗ.
Ολοι οι παραπάνω «μπαινοβγαίνουν» τα τελευταία χρόνια σε ρυθμίσεις χωρίς να τις
τηρούν. Πληρώνουν στην αρχή μια -δύο δόσεις, παύουν μετά να είναι συνεπείς, άρα
χάνουν τη ρύθμιση, αλλά υποβάλλουν εκ νέου αίτημα, μπαίνουν σε νέα ρύθμιση,
κ.ό.κ. Και παρά τις συνεχείς και ευνοϊκές ρυθμίσεις, από το σύνολο των 416 ΤΟΕΒ
και 10 ΓΟΕΒ σε όλη τη χώρα, οι 32 εξ αυτών χρωστούν το 94% των συνολικών
οφειλών αυτής της κατηγορίας».
(Γ.Φιντικάκης-Liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου