«Και ενώ τα ξυλόλια, τα «μπαζώματα» και οι «συγκαλύψεις» φαίνεται πως μας άφησαν χρόνους καθώς κούρασαν τον κόσμο, εξάντλησαν τη δυναμική τους και δεν πέτυχαν τελικά τον σκοπό τους προς μεγάλη απογοήτευση όσων έκαναν σχέδια στο παρασκήνιο, οι τελευταίες εβδομάδες κυριαρχούνται επιτέλους από θετικές ειδήσεις. Το κλίμα αλλάζει και η κυβέρνηση φαίνεται πως επανακτά τη δυνατότητα να διαμορφώνει την ατζέντα. Μια δυνατότητα που, κακά τα ψέματα, είχε απολέσει το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο.
Η πτώση της ανεργίας στο 8,7% που συνιστά ιστορικό χαμηλό 17ετίας, η πέμπτη κατά σειρά από το '19, αύξηση του κατώτατου μισθού, η απόδοση επενδυτικής βαθμίδας από τη Moody’s, η περαιτέρω αναβάθμιση από τη Standard & Poor’s σε επίπεδα πάνω από την επενδυτική βαθμίδα, τα εγκώμια του επικεφαλής της JP Morgan που δήλωσε ότι «η Ελλάδα κατάφερε ν ‘αλλάξει πορεία χάρη σ ’έναν εξαιρετικό πολιτικό ηγέτη»
... η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Chevron για έρευνες σε οικόπεδα νότια της Κρήτης, η δανειοδότηση για έρευνες της Λιβύης σε θαλάσσιες περιοχές που σέβονται τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, ακυρώνοντας έτσι de facto το τουρκο-λιβυκο μνημόνιο, η επίσημη ανακήρυξη της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια από το Ιόνιο μέχρι το Ταίναρο, η δημοσίευση των χαρτών του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού που συντάχθηκαν με υποδειγματικό τρόπο και με βάση όλες τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου και γίνονται πλέον επίσημο κοινοτικό έγγραφο
... η συμπερίληψη της Ελλάδας ανάμεσα στις 25 πιο «πλήρεις δημοκρατίες» παγκοσμίως από τον Economist, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η πρόοδος στα μεγάλα έργα όπως η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης, και του Προαστιακού στη Δυτική Αττική, η νέα εθνική Πατρών - Πύργου, ο Fly Over και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, είναι μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά καλά νέα. Και είχαμε και τα πολύ ενθαρρυντικά νέα με το υπερπλεόνασμα του τριμήνου και την ανακοίνωση για τα νέα μόνιμα μέτρα ανακούφισης ανασφάλιστων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Καθόλου ευκαταφρόνητα επιτεύγματα, σε ταραγμένους μάλιστα καιρούς εύθραυστων ισορροπιών και γεωπολιτικών αναταράξεων, που τυγχάνουν καθολικής σχεδόν αναγνώρισης.Εκτός φυσικά κι αν είσαι αντιπολίτευση στην Ελλάδα όπου τα βρίσκεις όλα μαύρα κι άραχνα, έχοντας ειδικευθεί στην ισοπέδωση και την καταστροφολογία.
Αλλά αυτό ακριβώς είναι που
εν μέρει εξηγεί και την κακή δημοσκοπική πορεία μεγάλου μέρους της
αντιπολίτευσης καθώς περιγράφουν μια Ελλάδα περίπου πάμφτωχη, με δυστυχισμένους
πολίτες και με μια διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ένα αφήγημα που έρχεται όμως σε
κραυγαλέα αντίθεση με την πραγματικότητα, όπως έδειξε και η πρόσφατη πασχαλινή
έξοδος που ήταν και η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών».
(Aρθρο του Κ.Μπερμπερίδη από το liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου