@George Kokotos- Η ιδιαιτερότητα αυτού του δυστυχήματος ήταν ότι εξελίχθηκε σε βάθος χρόνου. Δεν σταμάτησαν όλα ξαφνικά, τελεσίδικα κι αναπότρεπτα-όπως σ´ ένα αεροπορικο δυστύχημα- εδώ υπήρχε ζωή ακόμη. Με συνέπεια τα συνεργεία των διαφόρων ειδικοτήτων που προσέτρεξαν να πρέπει να δράσουν ταχύτατα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και τους επιζώντες, που ήταν καταπλακωμένοι κάτω από τα βαγόνια του τρένου. Πραγματικά εκπλήσσομαι.
Ήταν δυνατόν για τους βαρέως τύπου γερανούς- ικανούς να σηκώνουν το τεράστιο φορτίο των συρμών- να μην δημιουργηθούν ταχύτατα συνθήκες ασφαλούς τους έδρασης;Ήταν δυνατόν εκείνες τις στιγμές να περνά από το μυαλό ανθρώπου ότι θα έπρεπε να καθυστερήσει η απελευθέρωση τραυματιών και επιζώντων, προκειμένου να μην χαθούν στοιχεία που θα πιστοποιούσαν τυχόν δολιοφθορά; Μια παράμετρος που προέκυψε πολύ αργότερα κι ακόμη πιθανολογείται η ορθότητά της.
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έπρεπε να σταματήσουν τα πάντα, να τεθεί σε εφαρμογή το πρωτόκολλο και να δοθεί η εντολή της απελευθέρωσης των τραυματιών των επιζώντων και των τραγικών σορών των θυμάτων,σε χρόνο μεταγενέστερο και με τρόπο που δεν θα εθίγετο ο χώρος. Μια αντίφαση. Ένα πρόβλημα για απαιτητικούς λύτες...
@Panagiotis Chatzidimitrakis- Απάντησή μου σε ερώτηση δημοσιογράφου:
Στο ερώτημά σας, ποιος σκότωσε τα παιδιά στην τραγωδία των Τεμπών, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι... η Ελλάδα!Η Ελλάδα της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού, του ωχαδερφισμού, των δικαιωματιστών, της κοινωνίας που έχει πρότυπα ποδοσφαιριστές και τραγουδίστριες, του άχρηστου, βολεμένου μονίμου στο Δημόσιο, του ιδιώτη που συναλλάσσεται υπογείως με το Δημόσιο, του... "Ελληνάρα" και όχι των πραγματικά ικανών και άξιων, που μένουν στο περιθώριο.Κι όταν γίνεται μια προσπάθεια αξιολόγησης από οποιοδήποτε πολιτικό μας σύστημα στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (π.χ. την Παιδεία κ.λπ.) ή και στον ιδιωτικό, εκεί υψώνονται τοίχοι αξεπέραστοι.
Όποιος πραγματικά θέλει δικαιοσύνη, ας αντιδράσει ενάντια σε αυτή την άχρηστη, ξεπερασμένη αλλά και επικίνδυνη κοινωνία κηφήνων, που βολεμένη ιδιωτεύει.Ας απαιτήσει από αυτή την κοινωνία, που συνεχώς γεννά σταθμάρχες σαν κι αυτόν – όχι μόνο στις ράγες των τρένων, αλλά και σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας –, τον εκσυγχρονισμό της.Ας μετατρέψει την αγανάκτησή του σε παραγωγή γόνιμου έργου, για να μην ξαναδούμε τραγωδίες όπως των Τεμπών, της Μάνδρας, στο Μάτι και άλλες.
Αξίζει, νομίζω, ολόκληρη εκπομπή αλλαγής προσανατολισμού της αγανάκτησης προς τη θετική κατεύθυνση: Την ανάδειξη των Άξιων μελών της κοινωνίας και των Αξιών. Την υποστήριξη κάθε μέτρου που έχει τέτοια κατεύθυνση!Γιατί οι κοινωνίες δεν αλλάζουν μόνο με νόμους, αλλά όταν αλλάξουν τα δομικά στοιχεία που τις απαρτίζουν.Ο καθένας μας!
@Leo Kastanas- Η χώρα δεν χρειάζεται καμιά επανεκκίνηση. ΄Ένα βαρβάτο πρόγραμμα αξιολόγησης του Δημοσίου χρειάζεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Μαζικό και σαρωτικό. Ας το αναλάβει η σχολή δημόσιας διοίκησης, η φόρμα θα βρεθεί. Αλλά να αρχίσει το ξεμπάζωμα. Χωρίς όμως κόλπα με δικά μας και δικά τους παιδιά. Με ανθρώπους οι οποίοι έχουν πραγματικά τα προσόντα και το κύρος να κρίνουν τους υπόλοιπους. Αλλά να τους κρίνουν σοβαρά. Όχι το 90% των κρινόμενων να έχει βαθμολογία από 90 έως 100, το 10% από 80 έως 90 και ένας να κριθεί ακατάλληλος. Γιατί είπαμε όλα αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας».
(ευρωπαϊστές f/B)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου