αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Διαδικτυακό... παρατηρητήριο



«Η Ελλάδα δεν είναι και δεν θα γίνει Βενεζουέλα, απαντά για τη σκοπιμότητα της ίδρυσης "διαδικτυακού παρατηρητηρίου", ο Μάνος Καραγιάννης* που διδάσκει θέματα διεθνούς ασφάλειας στο King’s College London, προσθέτοντας ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας. 

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πρωτοβουλία για τη δημιουργία "Επιτροπής για την Ορθή Χρήση του Διαδικτύου", με αντικείμενο και τη διαφάνεια στην προεκλογική προβολή των κομμάτων, ο κ. Καραγιάννης που ζει και εργάζεται χρόνια στη Βρετανία, μια χώρα όπου δεν αστυνομεύεται το ίντερνετ, θεωρεί ότι τα παραπάνω ακούγονται περισσότερο ως μια προσπάθεια χειραγώγησης συγκεκριμένων ιστοσελίδων μεγάλης επισκεψιμότητας που δεν είναι φίλα προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα, παρά ως οτιδήποτε άλλο. 

"Όσοι διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών προφανώς και δεν απειλούν την εθνική ασφάλεια, άρα δεν δικαιολογούν τη διαδικτυακή παρακολούθηση", σημειώνει αναφορικά με τις προσαγωγές στα Γιαννιτσά, προσθέτοντας με νόημα ότι αν ήταν έτσι τα πράγματα, "τότε στη Μεγάλη Βρετανία θα παρακολουθούνταν από κάποια κρατική υπηρεσία, οι διαδικτυακές δραστηριότητες όλων όσων διαφωνούν με το Brexit".


Τα αναπάντητα σε κάθε περίπτωση ερωτήματα, είναι πολλά, όπως λέει, φέρνοντας ως παράδειγμα το ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητες αυτής της επιτροπής, κατά πόσο θα αποφασίζει για το τι μέλλει γενέσθαι ένα μόνο άτομο, δηλαδή ο υπουργός, και τι  θα συμβαίνει όταν στη θέση του βρεθεί κάποιος που εμφορείται από αντιδημοκρατικές και αυταρχικές αντιλήψεις.


 
                                                                                        (Liberal.gr)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...