« Εφάπαξ πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματική ποινή ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης στην ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων, επιδίκασε το Δικαστήριο της Ε.Ε. στην Ελλάδα για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ. Το Δικαστήριο διαπίστωσε επίσης «τον επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα της παραβατικής συμπεριφοράς της Ελλάδας στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων», αλλά και τη «σημαντική» διάρκεια της παράβασης.
Και ποιος καλείται να πληρώσει το πρόστιμο; Ο Έλληνας φορολογούμενος, που ήδη στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τη σκανδαλώδη λειτουργία της ζημιογόνας ΛΑΡΚΟ.
Όταν το 1982, η ΛΑΡΚΟ μετά από την πτώση της τιμής του νικελίου, περνούσε σε καθεστώς κρατικοποίησης και αργότερα στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας, της ΔΕΗ και του αλήστου μνήμης Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ουδείς περίμενε ότι το 2022 θα μιλούσαμε ακόμα για αυτήν την προβληματική επιχείρηση. 40 χρόνια μετά!
Μια μακρά ιστορία κακοδιαχείρισης, σπατάλης, ρουσφετιών, προσλήψεων,
τριτοδρομικών πειραματισμών, αποτυχημένων προγραμμάτων εξυγίανσης, καθώς και
ανεπιτυχών διαδικασιών πώλησης, έχουν οδηγήσει στο σημερινό αποτέλεσμα».
(Κ. Χαροκόπος- Liberal.gr)
«Μιλάμε για ανάπτυξη. Για νέες θέσεις εργασίας. Για μεγάλα προγράμματα και μεγάλα οράματα. Κι ύστερα έρχεται η καθημερινότητα να μας εκθέσει όλους ανεπανόρθωτα. Μπείτε στη θέση του φίλου μας Ν.Γ. που μας γράφει σήμερα την εμπειρία του. Και φανταστείτε τη στιγμή που έρχεστε απέναντι σε υπαλλήλους του δημοσίου που πιστεύουν ότι αποτελείτε δημόσιο κίνδυνο και ότι όλες οι βιομηχανίες στη βιομηχανική ζώνη θα έπρεπε να έχουν κλείσει.
Δεν
πρόκειται για μία «εξαίρεση». Δυστυχώς, είναι ο κανόνας. Μία στρατιά από
υπαλλήλους που πληρώνονται από τους φόρους μας αυθαιρετούν και κοστίζουν πολλά
χαμένα κέρδη, κεφάλαια και φόρους σε όλους εμάς. Δεν υπάρχει ένας αξιόπιστος
μηχανισμός για να βρει ο πολίτης το δίκιο του. Και δεν φοβούνται εκείνοι που
αυθαιρετούν. Ένα πλέγμα νόμων και η μονιμότητα τους προστατεύει».
(Θ. Μαυρίδης- liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου