αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Απόψεις...

 «Πόση δύναμη ψυχής χρειάζεται ένα παιδί της τρίτης λυκείου για να δώσει εξετάσεις και να συγκεντρώσεις 18.685 μόρια όταν έχει χάσει και τους δύο γονείς του από κορονοϊό. Και πόσο ανούσιες ακούγονται οι ψηφοθηρικές κραυγές όλων όσοι ζητούν ή μάλλον απαιτούν να μην ισχύσει το σύστημα των βάσεων και να εισέρχονται σε πανεπιστημιακά ιδρύματα γράφοντας ακόμη και 2 επικαλούμενοι την πανδημία».

                                                                           (Τ. Ευαγγελίου–liberal.gr)

«Ένας 40χρονος σκοτώθηκε από γείτονά του στο Σικάγο επειδή είχε βάλει τη μουσική πολύ δυνατά. Στην ίδια πόλη, δύο νέοι πυροβολήθηκαν θανάσιμα, καθώς βρίσκονταν σε πάρκο, από ένοπλο άνδρα που επέβαινε σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Τις τελευταίες ημέρες, στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις βίας παρά από COVID-19. Στην Καλιφόρνια, οι δολοφονίες Ασιατών αυξήθηκαν κατά 107% το 2020· τους πρώτους μήνες του 2021 το ποσοστό έχει ήδη εκτοξευθεί στο 164%.  

Η αναζωπύρωση των εγκλημάτων φυλετικού μίσους αποδίδεται στη μισαλλόδοξη ρητορική τού τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αναφερόταν σε «κινεζικό ιό», «ιό της Γουχάν» και «kung flu», στοχοποιώντας τους πολίτες ασιατικής καταγωγής».

                                                                   (Τ. Επτακοίλη-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

«Παιδική απορία που μετεξελίχθηκε σε «αστείο» με φίλους, είναι το «μα, έχετε δει μικρής ηλικίας, και άρα μικρό σε μέγεθος, περιστέρι; Ένα… παιδί περιστέρι; Μόνο μεγάλα κυκλοφορούν». Το χαμόγελο που με απόλυτη αθωότητα συνόδευε τέτοια ερωτήματα και «διαπιστώσεις», ομολογώ πως «πάγωσε» χθες. Ήταν όταν διάβαζα μια είδηση, με μάλλον –λόγω του θέματος– περιπαικτική διάθεση, και βρήκα μπροστά μου το ίδιο ερώτημα, διατυπωμένο από κάποιον άλλο, κάπου στην Αμερική. 

Για εκείνον, δεν ήταν μια απλή έκφραση απορίας, αλλά ένα από τα επιχειρήματά του για να πείσει τον κόσμο ότι «Τα πουλιά δεν είναι πραγματικά»  (Birds Aren’t Real). Όπως υποστηρίζει –ως στέλεχος του ομώνυμου κινήματος– τα πουλιά έχουν αντικατασταθεί από μικρά ρομπότ για να κατασκοπεύουν τους ανθρώπους. Ότι, επί παραδείγματι, τα περιστέρια που βλέπουμε είναι drones, και ο λόγος για τον οποίο συχνά κάθονται πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια είναι για να φορτίζονται».

                                                               (Γ.Σ. Μπουρδάρας-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...