«Σε 6.000 ανέρχονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη φύλαξη στόχων και προσώπων που θεωρούνται VIP. Οι περισσότεροι έχουν αποσπαστεί στα «Επίσημα» από μονάδες αιχμής όπως η Αμεση Δράση και η Ασφάλεια Αττικής, αφήνοντας κενά σε υπηρεσίες που –τυπικά τουλάχιστον– βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με το έγκλημα. Στις λίστες των αποσπασμένων ή διατιθέμενων στη φύλαξη στόχων περιλαμβάνονται για παράδειγμα αστυνομικοί – φρουροί πρώην βουλευτών, οι οποίοι έχουν πάψει να εκλέγονται 10 ή ακόμα και 15 χρόνια.
Ενστολοι που φυλάνε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία, επιχειρηματίες που πόρρω απέχουν από το να θεωρούνται στόχοι, ενώ στελέχη της αστυνομίας διατίθενται στη φύλαξη ακόμα και νεκροταφείων. Ακόμα και οι ίδιες οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εμφανίζονται κατά καιρούς να μη γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που υπηρετούν στη φύλαξη στόχων.
Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι από το σύνολο των 6.000 αστυνομικών, οι περίπου 4.000 απασχολούνται στη φύλαξη προσώπων και οι υπόλοιποι 2.000 στη φρούρηση στόχων.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα που τέθηκαν υπόψη της «Κ», στην προστασία υπουργών που πάντως δεν κρατούν «ευαίσθητα» χαρτοφυλάκια, υπηρετούν περίπου 15 αστυνομικοί. Σε αναπληρωτές υπουργούς αντίστοιχα 8 ή 9 και σε υφυπουργούς 6, ενώ μόλις τώρα αποσύρονται οι αστυνομικοί από τη φρουρά προσώπων που διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη στην προηγούμενη Βουλή και δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου.
Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για το
αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. (ορισμένα
απ’ αυτά αποστρατεύθηκαν πρόσφατα από το σώμα) να καλούνται τις επόμενες ημέρες
να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί διέθεσαν αστυνομικούς και οχήματα ως
συνοδευτική ασφάλεια του κ. Φουρθιώτη παρά το γεγονός ότι η αρμόδια επιτροπή
της ΓΑΔΑ είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά».
(Γ.Σουλιώτης- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του μόνοι τους δεν μπορούσαν να οργανώσουν όλο αυτό που ζήσαμε εδώ και 40 περίπου ημέρες. Αλλά και τα εκ της αλλοδαπής κέντρα και αυτά χωρίς τη βοήθειά του δε θα μπορούσαν να φυτέψουν τον εκλεκτό τους στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν διέθεταν την επικοινωνιακή τεχνογνωσία για να επιτύχουν αυτόν τον βομβαρδισμό με εικόνες του Στέφανου Κασσελάκη. Ούτε διέθεταν την εμπειρία να υπολογίσουν τον κατάλληλο χρόνο της εμφάνισης του πουλέν τους στην κούρσα διαδοχής του Τσίπρα.
Ο Κασσελάκης, όπως γράφτηκε, εμφανίστηκε τότε, ώστε να βρίσκεται στο pick την ημέρα της πρώτης εκλογής. Ως γνωστόν, σημαντικά κέντρα αποφάσεων και σκέψης που βρίσκονται στις ΗΠΑ, δεν θεωρούν τον Μητσοτάκη άνθρωπό τους. Όπως δε θεωρούσαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Κώστα Σημίτη. Άνθρωπος των Αμερικανών ήταν πρωτίστως ο Γιώργος Παπανδρέου. Όταν αυτό το χαρτί κάηκε, τη θέση του πήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον αγκάλιασε με στοργή το Ίδρυμα Κλίντον και το Ίδρυμα Λεβί στο Όστιν του Τέξας. Μάλιστα, δύο προβεβλημένα στελέχη του υπουργοποιήθηκαν στις πρώτες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Α. Τσίπρας στάθηκε άτυχος, διότι η Χίλαρι Κλίντον και οι Δημοκρατικοί ηττήθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 κι έτσι κόπηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ. Όταν κάηκε και το χαρτί του Τσίπρα κάτι έπρεπε να γίνει. Δεν είναι τυχαίο που ο Κασσελάκης μάς προέκυψε μετά την πολυήμερη παραμονή του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Το deal ήταν: εμείς βάζουμε την επικοινωνία, εσύ τον μηχανισμό σου. Κάπως έτσι κερδήθηκε το παιχνίδι.
Αντιλαμβάνομαι ότι για
πολλούς όλο αυτό είναι ένα συνωμοσιολογικό σκηνικό. Όμως αυτό το σκηνικό
στήθηκε με μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τελειότητα. Ήταν αψεγάδιαστο
στη σύλληψη και στην εκτέλεση, μακριά από τους εγχώριους ερασιτεχνισμούς. Οι
εσωκομματικοί αντίπαλοι του Τσίπρα ούτε κατάλαβαν τι έγινε και πώς έχασαν τις
εκλογές και το κόμμα».
(Σ.Μουμτζής- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου