«Ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τρίτη κυβερνητική θητεία, αφού έμεινε πάνω από τρία χρόνια στην αντιπολίτευση. Είναι μέχρι στιγμής ο μοναδικός πρωθυπουργός με τρείς - όχι συνεχόμενες - πρωθυπουργικές θητείες. Γιατί υπάρχει αυτό το σύνδρομο της δεύτερης καταστροφικής θητείας; Τι είναι αυτό που ωθεί όλους τους πρωθυπουργούς, από το ξεκίνημα σχεδόν της νέας κυβέρνησής τους, να πετάξουν λευκή πετσέτα; Να εγκαταλείψουν τα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους;
Δε γνωρίζω αν το πρόβλημα είναι αποκλειστικά πολιτικό ή αν υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες, όπως ο κορεσμός της εξουσίας και η εκπλήρωση του στόχου του εκάστοτε πρωθυπουργού να μην είναι πρωθυπουργός της μιας θητείας. Να μην αποτελέσει μια παρένθεση, δεξιά ή αριστερή. Με τη δεύτερη εκλογική νίκη επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του και φαίνεται πως κάπως έτσι εξαντλούνται και οι φιλοδοξίες του.
Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν τομές, ρήξεις, μεταρρυθμίσεις, συγκρούσεις, στον βαθμό που είναι αδύνατες οι συναινέσεις. Δε θέλουν ούτε ημίμετρα ούτε εκπτώσεις σε προγραμματικό επίπεδο για να μην αντιδράσουν τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία ούτως ή άλλως είναι αποδυναμωμένα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλουν είναι στη δεύτερη τετραετία να ολοκληρωθούν τα όσα δεν έγιναν στην πρώτη και να τεθούν οι νέοι στόχοι για το μέλλον, καθώς ένα μεγάλο, ιστορικό και σύγχρονο κόμμα, συνεχώς θέτει νέους στόχους, γιατί αυτό απαιτούν οι εξελίξεις.
Ένα κόμμα εξουσίας δεν επαναπαύεται
ποτέ. Τους κουρασμένους τους στέλνει στα σπίτια τους. Ο πρωθυπουργός, πέραν
όλων των άλλων, είναι και κυρίαρχος μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν ακούγεται η
παραμικρή φωνή αμφισβήτησης - και πώς να ακουστεί όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης
κουβαλά μόνον επιτυχίες και νίκες!»
(Σ.Μουμτζής- Liberal.gr)
«Ο ανταγωνισμός, η αξιολόγηση, η κριτική, η βελτίωση, είναι «βάσανα» με τα οποία οι κρατικές Υπηρεσίες καταφέρνουν να μένουν σε απόσταση. Στην ανταπόκριση τους οι Υπηρεσίες του Κράτους δεν έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Άρα, η κριτική εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ισοπεδωτική. Αλλού εξυπηρετούν, αλλού καθόλου, κάπου υστερούν και επιθυμούν να βελτιωθούν, κι αλλού μένουν απαθείς.
Όλο και περισσότεροι προστίθενται στην πλευρά όσων υποστηρίζουν ότι αιτία της κακής νοοτροπίας είναι η αίσθηση της ατιμωρησίας που καλλιεργεί η μονιμότητα. Το μεγάλο πλεονέκτημα των κρατικών υπαλλήλων που αποτελεί και τη μέγιστη διάκριση ή αδικία στην ελληνική κοινωνία.
Αν ποτέ
εγκριθεί και αν ποτέ εφαρμοστεί το Civil Sector TripAdvisor λογικά θα έχει
προηγηθεί κι ένα πλέγμα ασφάλειας ώστε να μην αποτελέσει πλατφόρμα
γελοιοποίησης, εξευτελισμού και ύβρεων. Μην αποτελέσει αφορμή για πεδίο
έκφρασης απωθημένων και ψεμάτων μέσω της ανωνυμίας. Τρόποι ελέγχου υπάρχουν.
Τηρούνται παγκοσμίως, δε θα ανακαλύψουμε τον τροχό».
(Άρης Πορτοσάλτε-Liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου