«Και μόλις είκοσι χρονών να είναι κάποιος σήμερα έχει καταλάβει, χαζεύοντας απλώς το κινητό του, ότι η χώρα που λέγεται Κίνα έχει σοβαρό πρόβλημα.Η αδιαφάνεια και η μυστικότητα με την οποία οι Κινέζοι χειρίστηκαν το ξέσπασμα της πανδημίας, η «εξαφάνιση» όσων θέλησαν να προειδοποιήσουν για τον επικίνδυνο ιό ,αλλά και ειδήσεις για χιτλερικού τύπου στρατόπεδα συγκέντρωσης Μουσουλμάνων στα οποία γίνονται αδιανόητα βασανιστήρια, μέχρι και στειρώσεις γυναικών, οι εικόνες από τη βίαιη καταστολή των δημοκρατών του Χονγκ Κονγκ, το κλείσιμο των εφημερίδων και βέβαια οι πληροφορίες για τις συνθήκες εργασίας σε διάφορες εμβληματικές βιομηχανίες της χώρας και οι απόπειρες παρέμβασης στη Δύση όταν γίνεται κριτική.
Τα περισσότερα από τα άρθρα που γράφτηκαν με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του ΚΚΚ δείχνουν να αγνοούν ότι αναφέρονται σε ένα πολιτικό σύστημα, σε μια ιδεολογία που όπου εφαρμόστηκε προκάλεσε αδιανόητο πόνο από τις θηριωδίες που προκλήθηκαν στο όνομά της.Η στάση μας απέναντι στον κομμουνισμό δεν μπορεί παρά να είναι κατηγορηματική και ομόφωνη. Ειδικότερα αυτός της Κίνας πρέπει να αξιολογείται πλέον και ως άμεση και κοντινή απειλή. Ό,τι διαφορετικό είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελές».
(Β.Ευθυμιοπούλου-liberal.gr)
«Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αφρική «αυξάνει με ανησυχητικούς ρυθμούς, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ που είχαν αναφερθεί στις προηγούμενες κορυφώσεις» της επιδημίας, προειδοποίησε χθες, Πέμπτη, το περιφερειακό γραφείο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Αφρική.
«Η ταχύτητα των μολύνσεων και
το εύρος του τρίτου κύματος που πλήττει την Αφρική δεν μοιάζουν σε τίποτα με
αυτά που είχαμε δει ως τώρα. Η ραγδαία εξάπλωση των πιο μεταδοτικών
παραλλαγμένων στελεχών αλλάζει σημαντικά τη φύση της απειλής που βαραίνει την
Αφρική», δήλωσε η Ματσχιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ Αφρικής στη διάρκεια
τηλεδιάσκεψης».
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Η Μογγολία υποσχέθηκε ένα «καλοκαίρι χωρίς COVID». Το Μπαχρέιν είπε ότι θα έχουμε «επιστροφή στην κανονική ζωή». Οι Σεϋχέλλες έθεσαν ως στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας τους. Και οι τρείς εναπέθεσαν την πίστη τους, τουλάχιστον εν μέρει, σε εύκολα-προσβάσιμα Κινεζικά-κατασκευασμένα εμβόλια, τα οποία τους επέτρεψαν να θέσουν σε λειτουργία φιλόδοξα προγράμματα εμβολιασμού. Αντί να ελευθερωθούν τον ιό και οι τρεις βρίσκονται αντιμέτωπες με αύξηση των λοιμώξεων.
Στις Σεϋχέλλες, στη Χιλή, στο Μπαχρέιν και στην Μογγολία, 50 με 68
τοις εκατό του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί επιτυχώς, σύμφωνα με το ‘Our World
In Data’. Και οι 4 βρίσκονται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες χώρες με την χειρότερη
εξάπλωση του ιού τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία από τους New
York Times.. «Εάν τα εμβόλια ήταν αρκετά αποτελεσματικά, δεν θα έπρεπε να
παρατηρούμε αυτό το μοτίβο», ανέφερε ο Τζιν Ντονγουάν, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο
του Χονγκ Κόνγκ».
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου