αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Απόψεις...


«Προσπάθησαν να σβήσουν κάθε ίχνος. Πρώτα διέγραψαν τη σελίδα με το επαγγελματικό προφίλ της εταιρείας τους στην πλατφόρμα LinkedIn, έπειτα μετέτρεψαν τον λογαριασμό τους στο Instagram σε ιδιωτικό περιορίζοντας την πρόσβαση μόνο σε λίγους εκλεκτούς, εξαφάνισαν και το περιεχόμενο που είχαν αναρτήσει στο Facebook. Διατήρησαν μόνο την ιστοσελίδα τους, στην οποία δεν αναφέρουν διεύθυνση, ούτε εταιρική δομή, έχουν κρύψει οτιδήποτε μπορεί να τους συνδέσει με κάποιο πρόσωπο ή κάποια χώρα. Ήταν όμως αργά, τους είχαν ήδη αποκαλύψει. 

Η μυστηριώδης εταιρεία Fazze, η οποία φερόταν να έχει ως βάση της το Λονδίνο, είχε προηγουμένως προσεγγίσει influencers (άτομα με μεγάλο αριθμό ακολούθων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης) στη Γαλλία και στη Γερμανία, επιχειρώντας να τους στρατολογήσει σε μια διεθνή αντιεμβολιαστική εκστρατεία. Τους προσέφερε χρήματα (σε κάποιες περιπτώσεις 2.000 ευρώ) προκειμένου να συκοφαντήσουν το εμβόλιο της Pfizer για τη νόσο COVID-19. Τους προέτρεπε να προβούν σε δημοσιεύσεις στο Twitter, στο TikTok, στο YouTube και στο Facebook, στις οποίες θα ισχυρίζονταν ψευδώς ότι το εμβόλιο είναι θανατηφόρο.

Στις οδηγίες που έδωσε η Fazze προς τους διαδικτυακούς ντελάληδες ήταν να δείχνουν παθιασμένοι με το θέμα, να δίνουν την εντύπωση ότι τους ενδιαφέρει πραγματικά και να παρουσιάζουν το μήνυμα σαν να είναι η δική τους άποψη, όχι κάτι που τους είχε υποδείξει ένας αόρατος υποβολέας».

                                                             (Γ. Παπαδόπουλος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 «Τα «τσικό» του εγκλήματος Σύμφωνα με τη στατιστική κάθε δύο ημέρες συλλαμβάνεται και ένας ανήλικος για παραβατική συμπεριφορά που, τις περισσότερες φορές, συνδέεται με βία. Πιτσιρικάδες στιγματίζονται, παίρνουν την κάτω βόλτα και εν τέλει αυτές οι συμμορίες που ανθούν τελευταία, ίσως λειτουργούν και ως ακαδημίες του οργανωμένου εγκλήματος».

                                                                     (Κ. Γιαννακίδης-protagon.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...