αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Προτιμότεροι οι καταληψίες...


«Η Σύγκλητος αποφάσισε να νοικιάσει για είκοσι χρόνια ένα συγκρότημα παραδοσιακών κτιρίων που βρισκόταν στην ιδιοκτησία της. Μάλιστα το τίμημα που θα κατέβαλε η εταιρεία ανερχόταν σε 360.000 ευρώ το χρόνο. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Έλα όμως που αυτό το κτιριακό συγκρότημα ήταν κατειλημμένο από γνωστές συλλογικότητες των Χανίων, οι οποίες εκδιώχθηκαν για να αρχίσουν οι εργασίες. Ο δε χώρος εφρουρείτο από την ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως γράφει ο κ. Γρυσπολάκης «η άρνηση των φορέων της πόλης, δηλ. του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του ΤΕΕ/Τμήμα Δ. Κρήτης, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, της ΕΛΜΕ Χανίων και πολλών άλλων, ήταν πολύ ισχυρή και είχε ευτυχές για αυτούς αποτέλεσμα. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τα σχέδια της ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και ΤΕΕ/Τμήμα Δ. Κρήτης.  

Ήταν η περιφανής νίκη όλων αυτών και τους την καταλογίζω ως τέτοια. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να ζητήσει από την Αστυνομία να παύσει να προστατεύει το συγκρότημα, η Αστυνομία να αποχωρήσει και η συλλογικότητα Rosa Nera να ανακαταλάβει το κτίριο της Μεραρχίας». Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, όλοι αυτοί οι φορείς της πόλης των Χανίων προτίμησαν ένα ιστορικό παραδοσιακό συγκρότημα να παραδοθεί σε «συλλογικότητες», παρά να ανακατασκευασθεί και να λειτουργήσει επί μια εικοσαετία ως ξενοδοχείο. 

Αδιαφόρησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι για το γεγονός πως στα έργα ανακατασκευής θα έβρισκαν δουλειά εκατοντάδες συμπολίτες τους, θα γινόταν ένας τζίρος στις επιχειρήσεις με υλικά κατασκευής και στη συνέχεια το ξενοδοχείο θα προσέφερε μόνιμες θέσεις εργασίας σε Χανιώτες και θα αναβάθμιζε την περιοχή, πέραν βεβαίως των χρημάτων που θα άφηναν οι πελάτες του στην πόλη. Και το Πολυτεχνείο θα εισέπραττε τις 360.000 ευρώ ετησίως, καλύπτοντας μέρος των αναγκών του και βελτιώνοντας το επίπεδο των σπουδών.

Αντί όλων αυτών ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι λοιποί φορείς, από τους οποίους βεβαίως δεν μπορούσε να λείψει η ΕΛΜΕ και οι αρχαιολόγοι, προτίμησαν τους καταληψίες».

                             (Απόσπασμα άρθρου του Σ. Μουμτζή από το Liberal.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...