@ Ο πολίτης συχνά αισθάνεται ότι ζει σε ένα κράτος το οποίο παράγει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις. Θεμελιώδεις θεσμοί της Δημοκρατίας δοκιμάζονται, όπως η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Οι πλατείες με το περιβόητο "κοινό περί δικαίου αίσθημα" ΔΕΝ είναι δυνατόν να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη σε μία σύγχρονη κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και τα μέλη της, αλλά από την άλλη θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και σαφές ότι υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην απονομή της. Τα ζούμε όλοι, καθημερινά.Η παιδεία νοσεί. Κοινωνικά πρότυπα καταρρέουν, η οικογένεια ως βασικός πυρήνας σύνθεσης και συνοχής των οργανωμένων κοινωνιών "δυτικού τύπου" υποβαθμίζεται, ευτελίζεται, παραπαίει. Τα αποτελέσματα είναι ορατά στην διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα ανηλίκων.
Ανίκανοι "ειδικοί" κρύβονται πίσω από τα προβλήματα που οι ίδιοι, είτε με την ανικανότητα τους είτε με τις ιδεοληψίες τους, συντηρούν.Οι συνδικαλΗστές θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η λύση σε όλα είναι περισσότερα λεφτά και διορισμοί. Αν ήταν αλήθεια αυτό η Ελλάδα πχ του 2008 με πάνω από 800 χιλ απασχολούμενους, αμέσως ή εμμέσως, στο δημόσιο θα ήταν παράδεισος. Αντίθετα, αυτή ήταν, όπως αποδείχθηκε, η περίοδος στην οποία εκκολάφτηκε το αυγό του πιο πρόσφατου φιδιού.Για τη πολιτική και τα κόμματα επιτρέψτε μου να μη σχολιάσω... ελλοχεύει κίνδυνος αποκλεισμού για ακατάλληλο περιεχόμενο...
Που θέλω να καταλήξω: Το "Ελληνικό πρόβλημα"
είναι "έξυπνο". Κρύβεται αλλάζει μορφές, μεταλλάσσεται, υποκρίνεται,
συνασπίζεται. Χρειάζεται προσοχή. Το ίδιο το τέρας που προκαλεί το πρόβλημα
ίσως να είναι καλά κρυμμένο κάπου στις πλατείες και να διαμαρτύρεται. Μπορεί να
είναι και παντού. Στις πλατείες, στη βουλή, στα δικαστήρια, στα καφενεία, στο
σπίτι μας, μέσα μας. Το τέρας έχει ένα μεγάλο ταλέντο να ξεγελά: Και απαφτώνει
και σκούζει! Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο καθρέπτη. Και την ελάχιστη λογική ώστε να μη
φλερτάρουμε με τον κάθε βλαμμένο/η που καβάλησε το τέρας και παίζει με τη φωτιά
προσπαθώντας να πάρει το τιμόνι της χώρας. Καιρό είχα να μιλήσω.Αυτά...
(idiotes f/B)
@Kostas Patouras - Mετά από ένα σύντομο ταξίδι που έκανα στην Κεντρική Ευρώπη όπου απόλαυσα αρκετές μετακινήσεις με τρένα, λεωφορεία και τραμ, θα ήθελα να σχολιάσω κάτι που σχεδόν κανείς δεν αναφέρει ποτέ στον δημόσιο διάλογο εδώ στην Ελλάδα:Το θέαμα των σχετικά καινούργιων και σύγχρονων βαγονιών της Hellenic Train (που διαφημίζονταν για την άνεση και ταχύτητά τους) βανδαλισμένα, όλα ανεξαιρέτως, από γκράφιτι είναι αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό. Σημαίνει πως το τροχαίο υλικό φυλάσσεται πλημμελώς (ή μάλλον δεν φυλάσσεται καθόλου) και οποιοσδήποτε μπορεί να τα πλησιάσει οπουδήποτε είναι αυτά σταθμευμένα και να τα βάφει ανενόχλητος για ώρες. Ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να τους κάνουν, από δολιοφθορά μέχρι κλοπές.
Αν δεν μπορείς να αποτρέψεις αυτό το απλό πράγμα, πώς περιμένεις να μεταφέρεις με ασφάλεια επιβάτες;Αν πλησίαζες στο αεροσκάφος ή το πλοίο με το οποίο θα ταξιδέψεις και το έβλεπες παντού καλυμμένο με γκράφιτι, απαντήστε ειλικρινά, θα προχωρούσατε στην επιβίβαση;Λέμε, λέμε, λέμε και κανείς δεν μιλάει για τα αυτονόητα πλέον. Ο Μιθριδατισμός σε όλο του το μεγαλείο. Συνηθίσαμε να βλέπουμε στον δρόμο, στις πινακίδες κυκλοφορίας, στα γήπεδα, σε κάθε τοίχο, κάθε πλατεία, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια αυτό το εμετικό φαινόμενο και μας φαίνεται πλέον νορμάλ.
ΥΓ. Μόνο και μόνο τις αλλεπάλληλες στρώσεις από γκράφιτι να
δεις που είχαν όλα τα βαγόνια και οι μηχανές στα Τέμπη, αυτό αρκεί για να
υπάρχει παντού ξυλόλιο και άλλοι διαλύτες χρωμάτων. Ειδικά τα σπρέι μπογιάς
είναι τίγκα στο ξυλόλιο όπως άλλωστε και οι αρχικές ηλεκτροστατικές βαφές των
βαγονιών, των πλαστικών και των καθισμάτων.
(ευρωπαϊστές f/B)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου