αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

Απόψεις...

 

«Περίμεναν τον Πρόεδρο Τραμπ να ρίξει τον Μητσοτάκη! Θα πρέπει τώρα να έχουν πέσει σε βαθιά περισυλλογή. Κάτι σαν καταστολή. Να περιμένεις οι «ξένες δυνάμεις» να σε διορίσουν κυβερνήτη! Πραγματικά, τραγικό. Να περιμένεις να έρθει η νέα πρέσβης στην Αθήνα για να πει στον πρωθυπουργό της χώρας «Kyriakos go home» και την ίδια ώρα να δώσει σε εσένα το χρυσό ρόλο του επίσημου εκπροσώπου του Τραμπ! Αυτή είναι η πολιτική στην Ελλάδα. Πολιτική ραγιαδισμού.  Λοιπόν! 

Ο Τραμπ δεν είναι ούτε φίλος, ούτε εχθρός της Ελλάδας. Τα αμερικανικά συμφέροντα κοιτάζει. Όπως και ο Μητσοτάκης κοιτάζει τα ελληνικά συμφέροντα. Ο Τραμπ θα στηρίζει τον Μητσοτάκη όσο κρίνει ότι αυτό είναι προς το δικό του όφελος και θα τον «αδειάσει» όταν και πάλι πιστέψει ότι αυτό θα τον ωφελήσει. Έτσι συνέβαινε πάντα στις διεθνείς σχέσεις και έτσι θα συμβαίνει. 

Δεν βρίσκεται εκεί η είδηση, αλλά στο γεγονός ότι υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί που για δικό τους όφελος θα ήθελαν να δουν τον Τραμπ να πυροβολεί στα μάτια τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν τους νοιάζει η ζημιά που θα υποστεί η χώρα, αρκεί να δουν τον πολιτικό θάνατο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό είναι το πολιτικό μέλλον της χώρας; Πολύ φοβόμαστε ότι με τέτοιες αντιλήψεις μια χώρα δεν έχει το παραμικρό μέλλον».

                                                                            (Θ. Μαυρίδης-liberal.gr)

«Γιατί δεν το καθάρισες, Αλκηστη;». «Γιατί χρειάζομαι 45.000 ευρώ». Βλέποντας την πρόσοψη του κτιρίου μάλλον είχε σκοπό να τη βάψει με φύλλα χρυσού. «Σας έχουμε δώσει τόσα εκατομμύρια», απαντά η Μενδώνη. Και στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Καταγγέλλει την κ. Μενδώνη για αυταρχισμό. Θεωρούν ότι η παρέμβασή της αποτελεί «αντιπροσωπευτικό παράδειγμα εργασιακής βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας». 

Και συμπληρώνουν: «Ενα νοσηρό επεισόδιο ενδεικτικό της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και ένδειξη του ήθους που πλέον επικρατεί στον δημόσιο βίο». Μακάρι το επεισόδιο αυτό να ήταν ενδεικτικό της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Εχουμε συνηθίσει οι ανεύθυνοι να θυμώνουν με τους υπεύθυνους. Καιρός είναι να δούμε και κάναν υπεύθυνο να θυμώνει».

                                                               (Τ.Θεοδωρόπουλος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

«Σκέφτομαι τι σάλος θα είχε ξεσπάσει αν μαθαίναμε ότι στη διάρκεια παρέλασης στην Τουρκία βαφτιζόταν η Κύπρος «τουρκική» κι ακούγονταν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας σαν αυτά που ακούστηκαν εδώ. Κι όμως, πολλοί θεωρούν θεμιτό το επεισόδιο και δεν είναι τίποτα σχολιαστές σε καφενείο ή στο Χ, αλλά βουλευτές της συμπολίτευσης: 

«Εγώ στις Μπελαρά τέτοιους ναύτες θέλω. Οχι να τραγουδούν περνά-περνά η μέλισσα και το μικρό πόνυ. Ε, δεν θα τους τιμωρήσουμε τώρα για ένα σύνθημα». Αυτή ήταν η viral αντίδραση του Θάνου Πλεύρη για την ΕΔΕ που διατάχθηκε εις βάρος σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού μετά και τη δυσαρέσκεια της Αγκυρας».

                                                                     (Ξ.Κουναλάκη-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

«Λίγο πολύ, πέρυσι και εφέτος, τα περισσότερα βασικά οικονομικά μεγέθη γύρισαν στα επίπεδα προ της κρίσης. Με τρεις σημαντικές διαφορές. Ένα, δεν έχουμε κρατικά ελλείμματα, σπουδαίο. Δύο, ενώ το δημόσιο χρέος είναι σήμερα εκεί που βρισκόταν λίγο πριν σκάσει το κράτος (γύρω στο 140% του ΑΕΠ) δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή οι ευρωεταίροι μας έχουν πάρει πάνω τους το ελληνικό χρέος. Τρίτον, παραμένουμε στο ευρώ. Ίσως, το πιο σημαντικό».

                                                                    (Μπ. Παπαδημητρίου-liberal.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...