αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Απόψεις...

 

«Κάποτε υπήρχε η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΌ. Η ΑΓΝΌ έκλεισε για λόγους που δε μας αφορούν, έπεσε έξω. Αυτό που είχε η ΑΓΝΟ ήταν, εκτός από τους υπαλλήλους φυσικά, ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις κ φορτηγά. Τότε ήρθε ο ΚΟΛΙΟΣ. Η ΚΟΛΙΟΣ ΑΕ εξαγόρασε ουσιαστικά την ΑΓΝΟ, θέλοντας να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό και τις εγκαταστάσεις με τα φορτηγά, αυξάνοντας τη δική του παραγωγή. 

Ο ΚΟΛΙΟΣ έκανε μια πρόταση: Προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, θα γινόταν μείωση μισθού, τόσο στους εργαζόμενους της ΑΓΝΟ ΑΕ, όσο και στης ΚΟΛΙΟΣ! Η διαφορά εδώ ήταν η εξής: Η ΑΓΝΟ είχε υψηλότερο μισθολόγιο έναντι της ΚΟΛΙΟΣ. Οι υπάλληλοί της ΔΕΝ συμφώνησαν κ κατέφυγαν σε διαιτησία, εκποιήσεις κ.λπ. κ.λπ. Τι έγινε? Αντί να φιλήσουν το χέρι στους εργαζομένους της ΚΟΛΙΟΣ που ήδη έπαιρναν Μικρότερο μισθό κ Δέχτηκαν ΜΕΊΩΣΗ, προκειμένου να σωθεί η ΑΓΝΟ και να κρατήσουν ό λ ο ι οι υπάλληλοι τις θέσεις τους, να δουλεύουν, να έχουν ασφάλιση κ.λπ., προτίμησαν ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ η ΑΓΝΟ!

Έτσι ο ΚΟΛΙΟΣ έχασε αρκετά χρήματα σε μια εξαγορά, καθώς δεσμεύτηκε με δικαστική εντολή η περιουσία της ΑΓΝΟ, οι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους... Η εταιρεία ΚΟΛΙΟΣ αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνει τίς εξαγωγές της, παγκοσμίως, ούσα κατά 70% εξαγωγική εταιρεία. Με απλά λόγια, ποιος έκανε μαλακία? Μερικοί "καλόπιστοι" συνδικαλισταράδες έταζαν δικαιώματα έξω από την ΑΓΝΟ κ έκλειναν τις πόρτες (και, οι πόρτες έκλεισαν για πάντα και για όλους...)

ΥΓ: σέβομαι απόλυτα την απόφαση των ανθρώπων της ΑΓΝΟ κ προφανώς δεν τα ξέρω όλα. Ξέρω την ιστορία, κυρίως από την πλευρά της ΚΟΛΙΟΣ. Το θέμα είναι ότι, ακόμα κι αν από τα 1000 σού ζητούν να πέσεις στα 650, με αύξηση στο μέλλον, προτιμάς να χάσεις τη δουλειά σου εντελώς? Κρίμα. Για σένα...

(από το tweeter - Soc.Pol.)

@ Αληθινές Ιστορίες που είδαμε και βλέπουμε και με δεκάδες άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, με παραλλαγές, όπως Πίτσος, Ιζόλα, Αχαΐα clauss, Πειραϊκή Πατραϊκή, Διυλιστήρια, Χαλυβουργική, Πεταλούδα, Παπασωτηρίου, ΧρωΠει, Άστυ κ.λπ. κ.λπ. Σε Εταιρείες Εκδοτικές, Αγροτικές, Ζάχαρης, σε Τρόφιμα, Τσιμέντα, Μεταφορές, Υφαντουργία, Κτηνοτροφία... Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες. Τώρα έχουμε και την ΛΑΡΚΟ. H ιστορία επαναλαμβάνεται, συνεχώς, με την ίδια αγωνιστική θέρμη της ηλιθιότητας...

                                                                                        (Γρ. Ψαριανός-f/B)

@ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ επιμένει στον κανόνα "Three strikes and you are out". Για το πρώτο πλημμέλημα θα δικαστείς με ελαφρυντικά. Το δεύτερο πλημμέλημα θα είναι κακούργημα. Στο τρίτο η ποινή θα είναι βαρύτατη, έως και ισόβια. Το καλαμπούρι "συνελήφθη 102 φορές και αφέθη ελεύθερος" με κυβέρνηση (ή και συγκυβέρνηση) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θα τελειώσει.

@ Εάν ήσουν βουλευτής και ένα κόμμα έφερνε νομοσχέδιο, το οποίο επέτρεπε σε άτομα 70+ να κλέβουν ατιμωρητί τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια για τα εγγονάκια τους, είδη για το σπίτι, ρεύμα κ.λπ., θα το υπερψήφιζες; Εάν κάτι είναι "δίκαιο", πρέπει να αποτελέσει μέρος του δικαίου, δηλαδή της νομοθεσίας. Αν ισχύει για τον Α, πρέπει να ισχύει και για τον Ω. Όλοι εσείς λοιπόν που κατακεραυνώνετε τα Lidl, μπορείτε να προτείνετε έναν νόμο που να επιτρέπει την κλοπή κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις; Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Μόνο σοβαρές απαντήσεις παρακαλώ.

                                                                  (Θ. Τζήμερος-Δημιουργία ξανά)

@ Μία 70χρονη κυρία δε θεωρείται "γιαγιούλα", σήμερα τουλάχιστον. Επίσης ένα γεύμα αξίας 40 ευρώ από τα Λιντλ, δεν είναι ένα απλό γεύμα για να μην πεθάνεις της πείνας. Είναι μάλλον πλουσιοπάροχη προμήθεια. Επίσης η κλοπή είναι πάντα κλοπή, ασχέτως του πώς θέλουμε να την ονομάσουμε ανάλογα με την ευαισθησία μας. Ένας υπάλληλος ενός σούπερ μάρκετ δε δικαιούται να χαρίζει αγαθά της επιχείρησης σε πολίτες, ούτε είναι ποτέ δυνατόν να ζητάει εκκαθαριστικό για να διαπιστώσει την ανάγκη κάποιου και να κρίνει αναλόγως. Τον δεσμεύουν αυστηροί κανόνες λειτουργίας της επιχείρησης και αυτό-αν δεν κάνω λάθος-ισχύει σε κάθε επιχείρηση. Και αυτό-κατά τη γνώμη πάντα-είναι και το σωστό.

                                                                      (Άρης Κωνσταντινίδης-f/B) 



                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...