«Η δημόσια τάξη από το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης τείνει να γίνει ο αδύναμος κρίκος της. Είναι ολοφάνερο πως η ΕΛ.ΑΣ. πάσχει. Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δε θέλουν να εμπλακούν σε περιστατικά, γιατί στην καλύτερη περίπτωση τους περιμένει μια ΕΔΕ και στη χειρότερη εισαγγελέας και φυλακή. Άλλωστε, αντιλαμβάνονται πόσο μάταιη θα είναι η προσπάθειά τους να συλλάβουν τους δράστες, όταν γνωρίζουν πως την επομένη οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι. Θα πάρουν ρίσκα για ένα μηδενικό αποτέλεσμα.
Όμως η δυσαρέσκεια
των πολιτών μεγαλώνει διότι άλλα περίμεναν από αυτή την κυβέρνηση και άλλα
βρίσκουν. Προφανώς, η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. θέλει τον χρόνο της, όμως οι
πολίτες σε μια κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας δε δίνουν καμιά πίστωση χρόνου.
Και αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».
(Σ.Μουμτζής-liberal.gr)
«Κενά στην εφαρμογή του νόμου για τις διαδηλώσεις αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τις «συναθροίσεις – πορείες» στην Αττική. Από το σύνολο των 315 συγκεντρώσεων που από τις αρχές του έτους έχουν γίνει στην πρωτεύουσα, μόλις οι 140 γνωστοποιήθηκαν στις Αρχές, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Ο θεσμός των αστυνομικών διαμεσολαβητών την
προηγούμενη διετία ατόνησε και ένστολοι που είχαν εκπαιδευτεί να έρχονται σε
απευθείας συνεννόηση με τους επικεφαλής των διαδηλωτών «σκόρπισαν» σε
υπηρεσίες, που ουδεμία σχέση έχουν με τη διαχείριση συναθροίσεων».
(Γ.Σουλιώτης- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Από τον Πούτιν στον «παντοτινό πουτινισμό» -Δύο διακεκριμένοι αμερικανοί «κρεμλινολόγοι» προειδοποιούν ότι ο «πουτινισμός» ως φαινόμενο θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και μετά τον χαμό του δημιουργού του, να καταστεί παντοτινός: τα όργανα του εξαναγκασμού θα παρέμεναν, πιθανότατα, εκεί που τα έχει τοποθετήσει, δηλαδή στο Κρεμλίνο, στις υπηρεσίες ασφαλείας και στον στρατό».
(protagon team)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου