«Όποιος κάνει μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο και ασχοληθεί με την Τροχαία, θα διαπιστώσει ότι μόνο επικριτικά σχόλια υπάρχουν γι αυτή τη νευραλγική υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Αρέσει αυτό το γεγονός στην πολιτική ηγεσία ή στην ηγεσία της ΕΛΑΣ; Φυσικά, δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει την ανυπαρξία της τροχαίας. Το διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά στους δρόμους, όπου διαπιστώνουμε την απουσία, την ανυπαρξία της. Σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν αυτή η υπηρεσία υπάρχει ή έχει καταργηθεί ή αν πρέπει να σκεφτόμαστε σιγά (για να ωριμάζει η σκέψη) να αναλάβουν ιδιώτες κάποιες κομβικές υπηρεσίες, όπως η παράνομη στάθμευση.
Οι υπηρεσίες της Τροχαίας, είναι πολυσήμαντες και πολυποίκιλες. Κι όταν αυτές δεν εκτελούνται, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αφού ειδικά στις μεγάλες πόλεις με τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτά μεγεθύνονται. Σε συνδυασμό φυσικά με την ασυδοσία ημών των πολιτών και την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης. Σταθμεύουν όπου βολεύονται, δεν τηρούν τον ΚΟΚ, το κόκκινο φανάρι γίνεται συχνά πιο πράσινο κι από το πράσινο κι ένα σωρό άλλα.
Να δεχθούμε κι αυτό που ισχυρίζονται από την Τροχαία και την
ΕΛΑΣ, ότι δεν έχουν επαρκή αριθμό δυνάμεων.
Όμως, δεν είναι οι ελλιπείς δυνάμεις. Είναι η ανοργανωσιά κι η
αδιαφορία. Είναι ότι οι επιτελείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι του γραφείου. Αν δεν
έχουν δυνάμεις, ας βγουν οι ίδιοι σους δρόμους. Όχι μόνο γαλόνια και τουπέ!
Η Τροχαία μάλλον πια θεωρείται υπηρεσία λούφας και παραλλαγής. Χαρακτηριστικά απούσα παντού. Ακόμη και από τις εθνικές οδούς. Το είδαμε προσφάτως, όταν το καραβάνι με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε ανενόχλητο τη μισή Ελλάδα κι οι διοικητές των κατά τόπους υπηρεσιών Τροχαίας έπιναν καφέ, μπορεί να έβλεπαν και Μενεγάκη!
Χρειάζονται πολλές δυνάμεις άραγε, για να κάνουν περιπολίες και να τιμωρούν τους παραβάτες, ώστε όποιος σκεφτεί να σταθμεύσει παράνομα να το σκεφτεί μια και δυο και τρεις φορές; Άλλωστε, όποιος θέλει να κάνει ψώνια και να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του έξω από το κατάστημα, ας πληρώσει χώρο στάθμευσης ή κλήση.
Μπορεί αυτό να αλλάξει; Μπορεί η Τροχαία να βγει στους δρόμους συστηματικά κι όχι με κάποιες ευκαιριακές «παραστάσεις» για τα μάτια του κόσμου; Μπορεί αυτή η απαρχαιωμένη υπηρεσία να εκσυγχρονιστεί και να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στους πολίτες;
Εκτός, αν υπάρχει σε
συγκεκριμένες περιοχή…καλή συνεργασία με … τους καταστηματάρχες…Ας το δει
σοβαρά το θέμα ο Γιάννης Οικονόμου. Εν ανάγκη ας μη μείνει γαλόνι για γαλόνι
στα γραφεία κι ας βγουν στους δρόμους να δουλέψουν και να προσφέρουν υπηρεσίες».
(Απόσπασμα άρθρου του Ν.Γ. Σακελλαρόπουλου από το emvolos.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου