αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Απόψεις...

 

«Μεσολάβησαν τρία χρόνια μεταξύ της ανακάλυψης του εμβολίου για την πολιομυελίτιδα και της επίσημης ανακοίνωσής του. Θα συμφωνήσουμε ότι ο ιός της πολιομυελίτιδας είναι λιγότερο μεταδοτικός από τον SARS-Covid 2, αλλά το 1952 (όταν ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ Τζόνας Σαλκ ανακάλυψε το εμβόλιο) ήταν η χρονιά που ξέσπασε η χειρότερη επιδημία στις ΗΠΑ: 58.000 κρούσματα, 3.145 νεκροί, 21.269 παράλυτοι με τα περισσότερα θύματα να είναι παιδιά.Παρ’ όλα αυτά, ο Σαλκ περίμενε τρία χρόνια, να επαναλάβει τα πειράματα και να ολοκληρώσει τους ελέγχους, πριν ανακοινώσει και χαρίσει στον κόσμο τη μεγάλη ανακάλυψή του. 

Το «χαρίσει» είναι κυριολεκτικό και όχι μεταφορικό. Οταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή σε ποιον ανήκει η πατέντα του εμβολίου εκείνος απάντησε: «Σε όλο τον κόσμο θα έλεγα. Δεν υπάρχει πατέντα. Μπορείς να πατεντάρεις τον ήλιο;». Υπολογίζεται ότι τότε η πατέντα άξιζε 7 δισ. δολάρια.Σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας, τα τρία χρόνια που χρειάστηκε ο Τζόνας Σαλκ, μάλλον έχουν συντμηθεί σε ένα, εξ όσων μπορούμε να διακρίνουμε στις εκτιμήσεις των ερευνητών».

                                                        (Π.Μανδραβέλης- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Ο Ερντογάν που ανατριχιάζει από το μεγαλείο των προηγούμενων σκηνών αιφνιδίως μετατρέπεται σε υπερασπιστή του πολιτισμού και για την σφαγή της Σμύρνης καταγγέλλει τα θύματα! «Tο μεγαλύτερο χτύπημα που δέχτηκε αυτή η πόλη το έκαναν οι Έλληνες στρατιώτες που την έκαψαν την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», διαφώτισε τους πιστούς του. 

Ίδια αξιοπιστία επέδειξε περιγράφοντας και τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του 76.358 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα τον Φεβρουάριο, τη στιγμή που δεν είχε περάσει ούτε ένας. Λίγο αργότερα οι 76.358 μηδενίστηκαν και οι Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί τα σύνορα ήταν κλειστά και τρεις πρόσφυγες που προσπάθησαν να τα περάσουν πυροβολήθηκαν από Έλληνες στρατιώτες!»

                                                                       (Β.Περρής-  Αthensvoice)

«Ο τρόπος που χαιρέτισε την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο Α.Τσίπρας προκάλεσε πολλά σκωπτικά σχόλια. Δεν ήταν μόνον το λυρικό ύφος, ήταν κυρίως ο κατανυκτικός τόνος του χαιρετισμού.Κάτι ασυνήθιστο για έναν δεδηλωμένο άθεο.Να το ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής. Δεν είναι κακό να είσαι άθεος. Είναι κακό, ενώ είσαι άθεος, να υποκρίνεσαι τον πιστό για ιδιοτελείς σκοπούς. Όπως είναι κακό να ντρέπεσαι γι΄αυτό που είσαι και να δηλώνεις κάτι άλλο».

                                                                    (Σ. Μουμτζής- liberal.gr) 

«Ενας ακόμα βλαξ με άποψη. Είδος χειρότερο του βλακός. Στάθηκε στο μαρκούτσι που του απηύθυνε τον λόγο και είπε: «Πότε θα πιστέψω ότι υπάρχει κορονοιός; Οταν αρρωστήσει κάποιος δικός μου. Αλλά να είναι πολύ δικός μου. Να τον δω!». 

Εθνική κατάρα ο ξερολισμός των μοσχαναθρεμμένων. Η ανατροφή, η διαιώνιση του είδους. Μεγάλη ευθύνη, του γονιού η ευθύνη. Εμοιαζε 25-26, μπορεί 27 ετών… «Ε, παιδί είναι».

 ΥΓ. Προσέξτε τη μετατόπιση όσων σκέφτονται έτσι. «Να δω κάποιον δικό μου» λένε. Οχι «να το δω επάνω μου».

                                                                         (Ρέα Βιτάλη -protagon.gr)

@Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία αισθάνεται από τις ΗΠΑ μια ολοένα πιο αυξανόμενη πίεση, όπως δείχνει και το χθεσινό μήνυμα Πομπέο. Το ερώτημα ωστόσο είναι τι κάνουν οι Γερμανοί. Εφόσον συνεχίσουν να μην επιδεικνύουν στάση αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα, τότε και η Αθήνα θα πρέπει να αλλάξει στάση. Και απέναντι σε πολιτικές εντός της ΕΕ οι οποίες τους αφορούν άμεσα, η συγκατάθεση της Ελλάδας να πάψει να είναι τόσο δεδομένη και αυτονόητη, όπως σήμερα».

                                                                             (Κ. Φίλης- liberal.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...