αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Απόψεις...

  

@ Ο κρατικός συνδικαλισμός στην ΕΑΒ, έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο υπερεξουσιών, που απαγορεύει ακόμα και τον έλεγχο τήρησης των διαδικασιών και των προδιαγραφών ασφάλειας, καταγγέλλοντάς τον ως “αστυνόμευση” των εργαζομένων! Έτσι, ήταν αναμενόμενο η αμυντική μας βιομηχανία να καταλήξει στο σημερινό αδιέξοδο: υπέρογκα χρέη, πλεονάζον προσωπικό, διορισμένο με ρουσφετολογικά κριτήρια (είχε φτάσει τις 3.350 άτομα, με δυσανάλογη σχέση διοικητικών/τεχνικών, ενώ σήμερα είναι 1.270 περίπου άτομα), έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, χαμηλή παραγωγικότητα, με κοινό παρονομαστή όλων αυτών τον «πανταχού παρόντα και τα πάντα διαλύοντα» κρατικό συνδικαλισμό, ο οποίος έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο υπερεξουσιών, που απαγορεύει στην ΕΑΒ ακόμα και τον έλεγχο τήρησης των διαδικασιών και των προδιαγραφών ασφάλειας, καταγγέλλοντάς τον ως “αστυνόμευση” των εργαζομένων!

Φυσικά, οι διευθύνοντες την εταιρεία (22 προέδρους μετράει η ΕΑΒ, στα 44 χρόνια ζωής της), υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος, αποφεύγουν να αντιταχθούν σ’ αυτήν την ολέθρια, για την ασφάλεια της χώρας, “αντίληψη.” Κι ενώ οι αμυντικοί μηχανισμοί μας –με δεδομένη την απειλή εξ Ανατολών– θα έπρεπε να βρίσκονται σε ύψιστο σημείο ετοιμότητας, η ΕΑΒ καθυστερεί την παράδοση του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους, ειδικού για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, P3-B Orion, λόγω “εσωτερικών προβλημάτων”.Είναι πολύ πιθανόν, τα ίδια προβλήματα να επηρεάσουν και τον εκσυγχρονισμό των F-16, στην έκδοση Viper. Στα υπόστεγα της επιχείρησης βρίσκονται, εδώ και χρόνια, καθηλωμένα 10 μεταφορικά C-130, 17 μαχητικά F-4E και 3 ελικόπτερα Super Puma, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η συντήρησή τους, η οποία ή έχει μπλοκαριστεί, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ή προχωράει με ρυθμό χελώνας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση εξυγίανση της ΕΑΒ, εφαρμόζοντας, κατ’ αρχάς, ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία της: διοίκηση από τον ιδιωτικό τομέα, σχετική με το αντικείμενο, η οποία θα έχει την κάλυψη της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου, απολύοντας τα ρουσφέτια “γενικών καθηκόντων”, αξιοποιώντας τους εξειδικευμένους τεχνίτες που διαθέτει η ΕΑΒ και προσλαμβάνοντας νέους, όπου χρειάζεται, με τελικό στόχο την απεμπλοκή του Δημοσίου και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ. Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες, που εξοπλίζουν και τροφοδοτούν τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου, των ΗΠΑ, (Lockheed Martin, Boeing, Raytheon, BAE Systems, Northrop Grumman, General Dynamics, United Technologies, L-3 Technologies, Huntington Ingalls Industries, Honeywell International, Rolls-Royce, Leidos, Textron κ.ά.) είναι ιδιωτικές.

 


@ Ασκήσεις κοινής κορονοϊκής λογικής:

- Φορώντας μάσκα, δεν προστατεύεσαι 100%, μη φορώντας είσαι 100% απροστάτευτος.

- Αν κάνεις εμβόλιο (όταν βγει), μπορεί τα αντισώματα που σου δημιουργεί να μην εξοντώνουν 100% τον ιό, αν δεν κάνεις δεν θα έχεις κανένα αντίσωμα.

- Ένας παππούς ή μια γιαγιά 87 ετών είναι προφανώς κοντά στον θάνατο, λόγω γήρατος. Όταν πεθαίνουν διασωληνωμένοι, δεν πεθαίνουν λόγω γήρατος αλλά λόγω κορονοϊού.

- Αν κάνεις lockdown βουλιάζει η οικονομία, αν δεν κάνεις, πάλι βουλιάζει η οικονομία, διότι το κάνουν οι άνθρωποι μόνοι τους, όταν αρχίσουμε να ντανιάζουμε φέρετρα.

- Ένας νέος ιός που δεν έχει μελετηθεί ως προς την συμπεριφορά του, λογικό είναι να προκαλεί πανικό και υπερβολικές ενδεχομένως αντιδράσεις, διότι κανένας δεν ξέρει με βεβαιότητα πώς δρα.

- Όσο και να ακούγεται κυνικό, κανένα μέτρο δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του σε βάθος χρόνου. Όσοι είναι να μολυνθούν θα μολυνθούν και όσοι είναι να πεθάνουν θα πεθάνουν.

Έρχεται λοιπόν ένα παιδί του Δημοτικού στο σχολείο χωρίς μάσκα. Διότι οι γονείς του δεν συμφωνούν, διότι ξέχασαν να του την δώσουν, διότι του την έδωσαν και αυτό την έβγαλε, εν πάση περιπτώσει έρχεται χωρίς μάσκα. Τι κάνεις; Του δίνεις να φορέσει μία, θα πεις. Άρα το σχολείο πρέπει να έχει στοκ. Ποιος το πληρώνει; Κι αν το παιδί την βγάλει κι αυτή; Το βγάζεις έξω από την αίθουσα; Πού; Κι αν δεν είναι ένα παιδί αλλά είναι πέντε ή δέκα; Πού παραμένουν; Μόνα τους; Τα επιτηρεί κάποιος; Παίζουν ή βρίσκονται σε 2 μέτρα απόσταση; Για πόση ώρα; Τα διώχνεις να πάνε στο σπίτι; Κι αν δεν μπορούν; Τιμωρείς ποινικά τους γονείς; Με πρόστιμο; Με φυλάκιση; Με τί; 

Η λύση θα ήταν να οργανώσει το Υπουργείο Παιδείας διαδικτυακές τάξεις με δασκάλους που θα αναλάμβαναν αυτές τις περιπτώσεις, θα ήξεραν και θα ήθελαν να διαδάξουν μέσω διαδικτύου και αυτός ο τρόπος θα ήταν ο μοναδικός τρόπος διδασκαλίας, μέχρι το τέλος (όποτε έρθει) της πανδημίας. Ναι, έχει τα προβλήματά του. Αλλά έχει πολύ λιγότερα προβλήματα από το να αποβάλλονται παιδιά ή να στερούνται το μάθημα επειδή δεν φοράνε μάσκα. 

@Ποιος είπε ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια; Το πρόγραμμα του #ΣΥΡΙΖΑ, με τελικό στόχο την πρόληψη όλων των Ελλήνων στο Δημόσιο, το συνεχίζει η #ΝΔ με μπροστάρη στο μετερίζι των διορισμών τον #Θεοδωρικάκο. "Επιτελικό κράτος" ψήφισες; Πλήρωνε τώρα.

                                                                     (Θ.Τζήμερος-Δημιουργία ξανά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...