αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

H μεγαλύτερη ... μπίζνα


Ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την πώληση της ΔΕΗ- Σημεία της ομιλίας του:

Σε λίγες ώρες θα ψηφίσετε, με ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το νομοσχέδιό σας για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Αυτή την ώρα, έξω στο Σύνταγμα, διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στη ΛΑΡΚΟ. Σε άλλες εποχές, θα διαδηλώνατε έξω μαζί τους. Σήμερα δεν μπορείτε να τους αντικρίσετε. Αξιολογήστε μόνοι σας γιατί. Σήμερα θα ψηφίσετε αυτό που ο κ.Σκουρλέτης είχε ονομάσει «μεγάλη μπίζνα». Εμείς το εντάσσουμε στην κατηγορία «μπίζνες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». 

Θα δώσετε εσείς την εντολή για την πώληση των μονάδων, όλοι οι Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από τους ενεργειακούς νομούς, ο διαγωνισμός να προχωρήσει και να μην κηρυχθεί άγονος σε καμία περίπτωση, ακόμη και αν το τίμημα είναι πολύ χαμηλό! Είναι αυτό «μπίζνα» ή όχι; Και δεν ενδιαφέρεστε καν, ως Βουλευτές, να ενημερωθείτε ποιο θα είναι το «εύλογο τίμημα» για την πώληση των μονάδων; 

Μειώνοντας το ανταποδοτικό τέλος κατά 20 εκ.ευρώ για τις τοπικές κοινωνίες, το αφαιρείτε από τους πολίτες και την ίδια στιγμή κάνετε «δώρο» 20 εκ.ευρώ στον ιδιώτη! Επιλέξατε να πουλήσετε τις μονάδες στην Αρκαδία και στη Φλώρινα, κα αφήσατε έξω την Κοζάνη. Γιατί; Μετρήσατε τους Βουλευτές και τους βρήκατε περισσότερους στην Κοζάνη; ποστηρίζετε τώρα πως εξαντλούνται τα αποθέματα του λιγνίτη. Ποιον να πιστέψουμε, εσάς ή τον συγκυβερνήτη σας, τον Π.Καμμένο, που το Γενάρη του 2015 δήλωνε πως ο λιγνίτης επαρκεί για 20 χρόνια;

Μειώνετε την ισχύ της καινούργιας μονάδας της Μεγαλόπολης, αυτής που καίει το φθηνότερο καύσιμο (φυσικό αέριο) από 820MW σε 500MW, για να κάνετε «δώρο» άλλα 150εκ.ευρώ στον ιδιώτη. Ταυτόχρονα, εκποιείτε την μονάδα IV, η οποία έχει αποθείωση – μπορεί να καίει ακόμη και κάρβουνο. Και χαρίζετε όλη την τροφοδοσία της Κρήτης – με το νότιο σύστημα, όταν θα είναι έτοιμο – στον ιδιώτη, για σαράντα χρόνια! 

Δημιουργείτε ένα νέο, ιδιωτικό μονοπώλιο! Είναι αυτό ή δεν είναι «μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»; Αν το αποφάσιζε η προηγούμενη Κυβέρνηση, τι θα λέγατε;    Ο κ.Σκουρλέτης έκανε πολλές φορές λόγο για «μπίζνες»! Κάνει ο Πρωθυπουργός σας «μπίζνες», κύριοι συνάδελφοι; Σε ποιον θα δώσει τις μονάδες; Ο κ.Σκουρλέτης, στις 20 Μαΐου 2016, όσον αφορά τη ΔΕΗ, είπε «η δική μας στρατηγική είναι αυτή των συμπράξεων, όχι της βίαιης αποκοπής κομματιών της και της εκποίησής της άρον-άρον. 

Ο κ.Σκουρλέτης σήμερα, θα ψηφίσει «ναι» σε όσα κατήγγειλε, με ονομαστική ψηφοφορία. Και ο κ.Παπαηλίου μίλησε για απολύσεις, αλλά θα ψηφίσει «ναι» το βράδυ. Εμείς δεν θα τον φωτογραφίσουμε να περιφέρουμε τις φωτογραφίες του, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Ακούστε τώρα τι σημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ των εργολάβων και των εργολαβιών: ο κ.Θεοφύλακτος, κατά την ακρόαση των φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ρώτησε και πήρε την απάντηση πως η ΔΕΗ έχει 19.000 εργαζομένους, αλλά 20.000 άνθρωποι εργάζονται με σχέσεις εργολαβίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: επί ΣΥΡΙΖΑ, οι εργολάβοι έχουν περισσότερους εργαζομένους απ’ό,τι το Δημόσιο!    

Κλείνοντας, κ.Θεωνά, σας θυμίζω το αγαπημένο σας σύνθημα από το 2014: «Πουλάτε το νερό, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την Κομοτηνή»! Συγχαρητήρια, κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Περιμένω το βράδυ να σας δω να ψηφίζετε τη μεγαλύτερη «μπίζνα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» στην ιστορία της χώρας!
                                                                 
                                                                                 (ATHensvoice)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...