αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Απόψεις...


«Ζητάει η Ελλάδα από την Ε.Ε. να καθιερωθεί ποσόστωση απορρόφησης λαθρομεταναστών. Δηλαδή κάθε κράτος να παίρνει ένα ποσοστό ανάλογα με τις δυνατότητές του (οικονομία πληθυσμός κ.λπ.) και να μην μαζεύονται όλοι στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου; Το θεωρείς σωστό αυτό;
Όσους ρώτησα απάντησαν "ναι". 

Πάμε τώρα στην επόμενη ερώτηση. Ζητάει η Λέσβος να καθιερωθεί ποσόστωση απορρόφησης λαθρομεταναστών ανά ελληνικό νομό. Δηλαδή να πάρει και η Καστοριά και η Μαγνησία και να μην μαζεύονται όλοι στη Λέσβο, στην Κω κ.λπ. Ποια είναι η γνώμη σου; Το θεωρείς σωστό; Όσους ρώτησα από τα νησιά υποδοχής απάντησαν "ναι". Όσους ρώτησα από τους νομούς της ενδοχώρας απάντησαν "όχι". Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Ποια είναι η σωστή απάντηση; Καμμία ποσόστωση, ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην Ελλάδα! Οι λαθρομετανάστες (είναι όλοι λαθρομετανάστες - δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας, διότι πρόσφυγας είσαι στην πρώτη χώρα υποδοχής) μένουν υπό κράτηση, μέχρι να απελαθούν. Υπάρχουν τόσα ευημερούντα ισλαμικά κράτη για να τους υποδεχθούν. Ας διαλέξουν ποιο θέλουν. 

Αν δεν επιλέξουν την οικειοθελή αποχώρηση θα μένουν υπό κράτηση - κανονική κράτηση 100%, όχι σε συνθήκες "ξέφραγο αμπέλι" που είναι σήμερα. Κράτηση μέχρι να δικασθούν, ακριβώς όπως προβλέπει ο νόμος και όπως έγινε μόνο με την περίπτωση των 8. Είναι μερικά δισεκατομμύρια που περιμένουν εκεί έξω. Αν η Ε.Ε. δεν κλείσει τις πόρτες στο τσουνάμι των επελαυνόντων μουσουλμάνων, σε λίγα χρόνια θα γίνει χαλιφάτο χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη.

-Εμείς προσευχόμαστε, βρέξει χιονίσει, 5 φορές την ημέρα. Η ζωή μας σχεδιάζεται και περιστρέφεται γύρω από την προσευχή. Εσείς πρέπει να αλλάξετε τις ώρες των μαθημάτων στα πανεπιστήμια για να συμβαδίζουν με το πρόγραμμά μας. (Οι μουσουλμάνοι φοιτητές.)

-Η ισλαμική κοινότητα είναι πολύ σημαντική για μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αισθάνονται "σαν στο σπίτι τους". (Το πανεπιστήμιο.)

Αποχαιρέτα την την Ευρώπη που χάνεις, ευρωπαίε πολίτη, με τη μαλθακή, ευνουχισμένη, αυτοκτονική ηγεσία - πολιτική και πνευματική. Να τι θα έπρεπε να απαντήσει το πανεπιστήμιο: "Εδώ δεν είναι θρησκευτική σχολή. Αν η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από την προσευχή, μάλλον βρίσκεστε σε λάθος χώρο. Η δική μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από την επιστήμη. Αν σας αρέσει, έρχεστε. Οι σπουδές δεν είναι υποχρεωτικές για κανέναν."

                                                            (Θ.Τζήμερος- Δημιουργία Ξανά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...