αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ειδήσεις...


Χωρίς τέλος το λουτρό αίματος στο Μεξικό, όπου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο της εμπορίας ναρκωτικών, λαθραίων καυσίμων και ανθρώπων. Οι αρχές του Μεξικού κατέγραψαν 7.667 ανθρωποκτονίες το πρώτο τρίμηνο. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, τη χρονιά που υπήρξε η πιο πολύνεκρη των τελευταίων δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 είχαν καταγραφεί 6.406 δολοφονίες.

Η κλιμάκωση της βίας καταγράφεται με φόντο τον πολλαπλασιασμό των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, ωστόσο συνδέεται εν μέρει και με το κύμα κλοπών καυσίμων, απαγωγών, εκβιάσεων και άλλων εγκλημάτων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Μεξικό έκλεισε το 2017 με 25.339 ανθρωποκτονίες, τον υψηλότερο αριθμό αφότου άρχισαν να δημοσιοποιούνται τέτοιες στατιστικές σε εθνικό επίπεδο, το 1997.

--------------------------------------------------------------------------------
 

Ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε σχετικά ότι την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη υπερπλεονάσματος και το Υπουργείο Εργασίας για τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ, οι οφειλές του ασφαλιστικού συστήματος ξεπερνούν τα 2,5 δις ευρώ.Οι οφειλές αυτές αφορούν:

- Την απονομή περισσότερων από 100.000 κύριων συντάξεων.
- Την απονομή 120.000 επικουρικών συντάξεων.
- Την απονομή 40.000 εφάπαξ και 10.000 μερισμάτων.
- Την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων, σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό των επικουρικών από τον Ιούνιο του 2016.
- Την επιστροφή των εισφορών υγείας.
- Τον συμψηφισμό από τις επιπλέον καταβληθείσες εισφορές των μη μισθωτών για το 2017.
- Την καταβολή επιπλέον ποσών σε χιλιάδες συντάξεις που εκδόθηκαν από την 1/7/2015 έως 12/5/2016.

-------------------------------------------------------------------------------------Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ καταγγελία για Μίζα σε στενό συνεργάτη του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς κάποιο «σκοτεινό» χέρι κρατούσε (κλειδαμπαρωμένη) στα συρτάρια του Τσακαλώτου, για περισσότερο από δύο μήνες (!) την καταγγελία για Μίζα και Εκβίαση του συμβούλου του και χρειάστηκε Εξώδικο του καταγγέλλοντα για να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ το ΥΠΟΙΚ να στείλει (με δίμηνη καθυστέρηση) την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ενώ επίσης πολλά ερωτηματικά προκαλεί η πλήρη γνώση από τον καταγγέλοντα των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.Τέλος το εύλογο ερώτημα που θέτει η Νέα Δημοκρατία είναι γιατί ο Τσακαλώτος, έξη μήνες μετά τις αποκαλύψεις και την Εισαγγελική έρευνα διατηρεί στο πλάι του, το κεντρικό πρόσωπο της σκοτεινής αυτής ιστορίας.

                                                               (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...