«Στη δημοσκόπηση/έρευνα, αποτυπώνεται κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ! Η σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας με συντριπτικό ποσοστό (76,2%), ώστε να καταργηθεί η μονιμότητα στο δημόσιο και να απολύονται οι ανεπαρκείς!!!Προσέξτε: Συμφωνούν σε ποσοστό 64,5% κι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Συμφωνούν κι οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, ακόμη και του ΚΚΕ! Οι ψηφοφόροι της ΝΔ συμφωνούν σε ποσοστό 82,5%, του ΠαΣοΚ 77%, του ΣΥΡΙΖΑ 67% και του ΚΚΕ 62%!!!Έχει κι άλλο: Στην ίδια έρευνα, οι πολίτες τάσσονται με συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων (σχεδόν στο 90%) κι υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (83%).
Επιπλέον, συμφωνούν με τεράστια ποσοστά αποδοχής στην τοποθέτηση καμερών στα ΑΕΙ, στις διαγραφές τραμπούκων φοιτητών και στην πληρωμή του κόστους αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούν.Αυτά τα στοιχεία, είναι πρωτόγνωρα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι απολαμβάνουν διακομματικής/κοινωνικής αποδοχής. Ειδικά αναφορικά με την άρση μονιμότητας. Κι είναι βέβαιο ότι έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες στην κοινωνία, για να γίνουν τα αυτονόητα πράγματα και να απλωθεί το αίσθημα δικαιοσύνης.
Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, να κρίνεται, να αξιολογείται και να πληρώνει το τίμημα της ανεπάρκειάς του ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα και να απολαμβάνει μιας ιδιότυπης ιδεοληπτικής ασυλίας ο αντίστοιχος του δημοσίου! Δεν γίνεται! Η δε κοινωνία που είναι μπροστά από τα κόμματα, στέλνει το μήνυμά της.
Εκείνο που είναι απορίας άξιο, έχει να κάνει με το αν αυτό το μήνυμα βρει
ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση και κυρίως στην κρατικίστικη αντιπολίτευση που έχει
ως φετίχ της το δημόσιο.Η άρση της μονιμότητας προϋποθέτει μια κορυφαία
παρέμβαση στο Σύνταγμα κι η αναθεώρηση είναι επιβεβλημένη. Κι ίσως θα μπορούσε
αρχικά να εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδικοίκηση, κορυφαίο εκκολαπτήριο διαφθοράς».
(Ν. Γ. Σακελλαρόπουλος-emvolos.gr)
«Αυξάνονται και πληθύνονται οι ευρωπαϊκές χώρες που εξετάζουν όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο αναβίωσης της πυρηνικής ενέργειας, η οποία φαίνεται να αποκτά νέα δυναμική στη Γηραιά Ήπειρο. Oι φωνές υποστήριξης της χρήσης πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ευρώπη πολλαπλασιάζονται, σε μια προσπάθεια να βρει σταθερές λύσεις απέναντι στις προκλήσεις κόστους και διαθεσιμότητας, με τις εξελίξεις στον τομέα να είναι ραγδαίες τελευταία.
Στο Βέλγιο η κυβέρνηση εγκατέλειψε επίσημα τα σχέδια της για την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας ενώ με απόφαση που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο επιτρέπεται πλέον η κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων. Την ίδια στιγμή, η Δανία εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να τερματίσει την 40ετή απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας.
Η δεξιά κυβέρνηση της γειτονικής Σουηδίας προσπαθεί να αναβιώσει την πυρηνική ενέργεια στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει τρία εργοστάσια σε λειτουργία, μετά από μεγάλες συζητήσεις για το κλείσιμό τους από το ατύχημα στο Three Mile Island στις ΗΠΑ το 1979.Οι θιασώτες της πυρηνικής ενέργειας ισχυρίζονται ότι η διέλευση περισσότερης τέτοιας ενέργειας μέσω του δικτύου μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση σταθερής παροχής ενέργειας και την υποστήριξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή.
Είναι γνωστή η στάση της Γερμανίας εδώ και χρόνια στις
προσπάθειες της ΕΕ να χαρακτηρίσει την πυρηνική ενέργεια ως μια πράσινη πηγή
ηλεκτρικής ενέργειας, ισότιμη με τις ανανεώσιμες πηγές. Η στάση αυτή όμως
αρχίζει να αλλάζει υπό τον νέο καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, κάτι που θα μπορούσε
να αλλάξει και τα δεδομένα της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ».
(Μ.Ασημακοπούλου-liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου