«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να πάθει ένας υπουργός είναι να εγκλωβιστεί σε μια εικονική πραγματικότητα. Να πειστεί ότι υπογράφοντας μία απόφαση ή περνώντας ένα νομοσχέδιο λύνει κάποιο πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες. Και να επιμένει γιατί ο κλοιός των κολάκων και χαρτογιακάδων που τον περιστοιχίζουν έχει κάνει κανονική πειρατεία στο μυαλό του. Οι πολίτες που διαμαρτύρονται είναι γκρινιάρηδες, οπαδοί άλλου κόμματος, ψεκασμένοι ή ανάξιοι απάντησης.
Και μετά διαβάζεις τα μηνύματα που σου στέλνουν απολύτως σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι ταλαιπωρούνται από διάφορες ανεφάρμοστες ή δυσνόητες αποφάσεις. Δεν είναι ψεκασμένοι, δεν ανήκουν σε ακραία κόμματα. Είναι απλώς απελπισμένοι. Ειδικά εκείνοι που παίρνουν τους νόμους και τις αποφάσεις στα σοβαρά και προσπαθούν να τα κάνουν όλα σύμφωνα με το «ευαγγέλιο».
Διαβάζουν την απόφαση για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους για λόγους πυροπροστασίας, πληρώνουν τα σχετικά έξοδα και μετά μπλέκουν χωρίς τέλος. Οταν παίρνουν σε κάποια υπηρεσία να παραπονεθούν ακούν και εκείνο το περίφημο «καλά, μην κάνετε έτσι, δεν είναι ότι θα επιβληθούν και τα πρόστιμα. Για εκφοβισμό τα έβαλαν». Είναι αυτό που λαϊκά θα το λέγαμε «είμαι τυπικός, κάνω το σωστό, μου λένε ότι είμαι και… από πάνω». Συμβαίνει όμως συχνά σε άπειρες συναλλαγές με το κράτος.
Εχει όμως μεγάλη σημασία να
ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη. Και να ακούμε και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά
σε όσα βιώνει ο κανονικός, μέσος πολίτης στη χώρα. Εμείς στη δημοσιογραφία το
καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ξεχάσαμε να ακούμε και να
καταλαβαίνουμε ότι ναι, χρειάζεται δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά δεν μπορείς να
αγνοήσεις αυτόν που δεν μπορεί να ανάψει το καλοριφέρ γιατί κοστίζει πολύ. Για
έναν πολιτικό, και δη υπουργό, έχει σημασία να αποκτά εικόνα από πρώτο χέρι και
επίσης να καταλαβαίνει πόση οργή προκαλεί όταν επιμένει σε πράγματα που απλώς
δεν στέκουν».
(Αλ. Παπαχελάς- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Σοβαρά λάθη αναδεικνύονται στην έρευνα για την υπόθεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Υδρα, με τα περισσότερα απ’ αυτά να βαρύνουν, όπως όλα δείχνουν, την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συνδρομή υφισταμένου του αφού πρώτα έλεγξαν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τα καπνογόνα του σκάφους με αρνητικό αποτέλεσμα υπέβαλαν σε ερωτήσεις τους δέκα υπηκόους Καζακστάν προσπαθώντας να διευκρινίσουν εάν αυτοί εμπλέκονται ή όχι με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Εκείνοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και ζήτησαν να αποχωρήσουν προκειμένου να προλάβουν την προγραμματισμένη πτήση τους. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, με νεότερες πληροφορίες πάντως που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας (Inside Story) να αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί επέστρεψαν στην πατρίδα τους όχι με τακτικό δρομολόγιο αλλά με ιδιωτικό αεροσκάφος.
Αντ’ αυτών συνελήφθησαν οι 13 Ελληνες μέλη πληρώματος, ανάμεσά τους ο μάγειρας, ο καμαρότος που εκτιμάται σφόδρα ότι δεν είχαν ανάμειξη με όσα εκτυλίχθηκαν τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής. Ολοι τους αντιμετωπίζουν δίωξη για κακούργημα και πρόκειται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Στις προανακριτικές απολογίες που έδωσαν ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής υποστήριξαν ότι όλοι τους βρίσκονταν πάνω στο σκάφος τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, ότι δεν είδαν τα πυροτεχνήματα κ.ο.κ.
Δύο μέλη πληρώματος σκάφους που βρισκόταν ελλιμενισμένο σε διπλανό όρμο και πρώτοι έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, κατέθεσαν μεταξύ άλλων ότι ενώ η πυρκαγιά μαινόταν είδαν το βοηθητικό σκάφος της θαλαμηγού να πηγαινοέρχεται με μεγάλη ταχύτητα από και προς την ακτή μεταφέροντας πίσω στο σκάφος άτομα με τσάντες παραλίας.
Με βάση τις παραπάνω
περιγραφές τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι τα πυροτεχνήματα
έριξαν οι 10 επισκέπτες από το Καζακστάν, οι οποίοι βρίσκονταν στην ακτή και
δεν πυροδοτήθηκαν από τη θαλαμηγό».
(Γ.Σουλιώτης-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου