«Είναι στενάχωρη η διαπίστωση ότι ως πολιτικός ταγός, ο τέως πρόεδρος δείχνει τέτοια συνέπεια στα προσκλητήρια μάχης του «Εθνάρχη της Αριστεράς», όπως τόλμησε να χαρακτηρίσει τον κ.Τσίπρα ο κ. Παπαγγελόπουλος και ουδείς από τους Ηρακλείς του Καραμανλικού Στέμματος δεν διαμαρτυρήθηκε για την ιεροσυλία. Ως άνθρωπος ίσως να μην ξέρει να πει ΟΧΙ.
Δεν μπόρεσε - όταν του ζητήθηκε - και νομιμοποίησε με την υπογραφή του ως ΠτΔ το δημοψήφισμα που άφησε ανυπεράσπιστη την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και τη χώρα, στον θανάσιμο κίνδυνο εκδίωξης από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Εκεί που ο εθνάρχης Καραμανλής πάλεψε να τη βάλει κόντρα σε αριστερούς, σοσιαλιστές και άλλα δαιμόνια.
Οφείλει όντως πολλά ο κ.Παυλόπουλος στο ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του. Του πρόσφερε τον ανώτατο θεσμικό θώκο και πάλεψε για να τον επιβάλλει και μια δεύτερη πενταετία. ‘Η μήπως η ιστορία είναι αντίστροφη;
Δεν υιοθετώ απολύτως τον ισχυρισμό, ότι χωρίς τον υπουργό της ΝΔ που ανέχθηκε τα «Δεκεμβριανά» του 2008, δεν θα είχε υπάρξει το κύμα που οδήγησε αργότερα στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα πάντως στη συνέχεια κράτησε στον αφρό τον κ. Τσίπρα προστρέχοντας πάντα με την επιστημοσύνη και την πολιτική του εμπειρία στις εκστρατείες του κ. Τσίπρα κατά του κ. Μητσοτάκη.
Ακατανόητο σε τι προσδοκούν και
σε τι προσβλέπουν οι υπόλοιποι της «ΕΣΣΟ του 2015» που παρουσιάζονται ξανά.
Αριστεροί της κυβερνώσας Αριστεράς που θα γινόντουσαν πρόεδροι και κύκλοι που
σπεύδουν με τις βερμούδες και τα tweet τους.Στην ΕΣΣΟ του 2023;»
(Κ.Γαλανού- liberal.gr)
@Δυο αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στειτ Ντιπάρτμεντ που
παρουσιάζει σήμερα το Liberal.gr, έρχονται να προστεθούν σε προηγούμενες
αποκαλύψεις για τον ολέθριο και συχνά φιλοτουρκικό ρόλο που διαδραμάτισε ο τότε
Αμερικανός Υπουργός εξωτερικών Χ.Κίσινγκερ στην τραγωδία της Κύπρου. Στο πρώτο
ντοκουμέντο καταγράφεται η τηλεφωνική επικοινωνίας με τον Αμερικανό πρόεδρο
Φορντ, ενώ στο δεύτερο θεωρεί ότι η Τουρκία πρέπει να απαιτήσει περισσότερα».
(Ν. Μελέτης- liberal.gr)
«Μήνα Αύγουστο με πληρωμένο το ΔΝΤ και το πρόγραμμα εκδόσεων ομολόγων σημαντικά «συρρικνωμένο» σε σχέση με πέρυσι λόγω της κρίσης και της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων, το οικονομικό επιτελείο «μετράει» διαθέσιμα της τάξεως των 37 δισ. ευρώ. Ό,τι και να γίνει λοιπόν μέσα στο επόμενο 18μηνο, όποια και αν είναι η πορεία της απόδοσης των ομολόγων, ακόμη και αν η χώρα υποχρεωθεί να μην προχωρήσει σε νέες εκδόσεις, το χρέος θα εξυπηρετηθεί κανονικά.
Κόντρα λοιπόν στο κλίμα των
μνημονιακών ετών, έτσι όμως διαμορφώνεται η κατάσταση σήμερα, η Ελλάδα είναι
μια από τις ελάχιστες χώρες διεθνώς που μπορεί να εγγυηθεί με μετρητά την
εξυπηρέτηση του χρέους της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».
(Ν.Ζαργάνης- liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου