«Οι γονείς της πεντάχρονης Μαρίας που λέγεται ότι πέθανε από τσίμπημα σκορπιού στην νησίδα του Έβρου ( «λέγεται» γιατί ακόμη δεν έχει αποδειχτεί τίποτα) προσήλθαν χθες στο δικαστήριο Ορεστιάδας και κατέθεσαν στην εισαγγελία λέγοντας θέλουμε δικαιοσύνη για την κόρη μας. Γιατί άραγε δεν στράφηκαν κατά της Τουρκίας της οποίας η στρατοχωροφυλακή, σύμφωνα με τις δικές τους μαρτυρίες, τους έστειλε με βία στον Έβρο; Προφανώς επειδή στο πλευρό τους έχουν δικηγόρους (και συμβουλάτορες) των ΜΚΟ «GCRefugees» και «rights 360». Δεν αποκλείεται δε, να ζητήσουν από το ελληνικό κράτος και αποζημίωση για θάνατο (; ) που έλαβε χώραν σε τουρκική επικράτεια!
Οι ΜΚΟ εξακολουθούν να βασιλεύουν ως κράτος εν κράτει στη χώρα, αλλά αυτό δεν είναι ελληνικό χαρακτηριστικό, ώστε να αποδώσουμε ευθύνες στη κυβέρνηση - και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει ένα ευρύτερο ιδεολογικό και κοινωνικό πεδίο που αποτελεί εύφορο έδαφος. Σε αυτό το τοπίο όλοι όσοι έρχονται με παράνομο τρόπο να βρουν την τύχη τους στην Ευρώπη είναι κατατρεγμένοι, άρα αποδεκτοί. Kαι κατ΄ αυτή τη φιλομεταναστευτική προσέγγιση, η όποια προσπάθεια αποτροπής ( όπως αυτή που κάνει η Ελλάδα), ερμηνεύεται ως απάνθρωπη, ανάλγητη και φασιστική.
Γιατί λέει μπορεί να έρχεται κάποιος από το Σουδάν, να έχει περάσει δεκαπέντε χώρες που θα μπορούσε να απαγκιάσει, να έχει πληρώσει χιλιάδες ευρώ στους κοντραμπατζήδες ανθρώπινων υπάρξεων, αλλά η Ευρώπη στο όνομα των ανθρωπιστικών της ιδεών και του πολιτισμού της έχει υποχρέωση να τον δεχθεί. Και αυτό δεν κυοφορείται μόνο σε περιθωριακές ομάδες αλληλέγγυων ή στις επαγγελματικές ΜΚΟ που σιτίζονται από την διακίνηση, αλλά και στην ευρωπαϊκή διανόηση, στα κόμματα καθώς και στα υψηλά κλιμάκια της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
Σαν την Σουηδή Επίτροπο
μετανάστευσης της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον για παράδειγμα, που δεν βλέπει πόσο
στενάζει η πατρίδα της από την παράνομη μετανάστευση, που δεν βλέπει τις πληγές
που έχουν δημιουργηθεί στο Μάλμε (100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν τον Απρίλη σε
αιματηρές ταραχές επειδή ένας ηλίθιος ακροδεξιός πολιτευτής δήλωσε θα σκίσει το
κοράνι). Που «δεν» άκουσε την πρωθυπουργό της πατρίδας της Μαγκνταλένα Άντερσον
να λέει σοκαρισμένη ότι «η ενσωμάτωση μεταναστών όχι μόνο δεν υπήρξε ομαλή αλλά
τροφοδότησε το έγκλημα σε όλη τη χώρα»!
Η κυρία Επίτροπος της ΕΕ μας μάλωσε αρχές Ιουλίου με μια δήλωση που στην πράξη αντιτίθεται εαυτήν. Όπως είπε αναφερόμενη στην ελληνική περίπτωση «Η προστασία των εξωτερικών συνόρων από την παράνομη είσοδο είναι υποχρέωση. Αλλά οι βίαιες απελάσεις μεταναστών να σταματήσουν τώρα. Μα απελάσεις (που σημαίνει διωγμό από την επικράτεια της χώρας) από την Ελλάδα δεν γίνονται γιατί δεν τους δέχεται ούτε η Τουρκία (τις σαμποτάρει με άπειρες καθυστερήσεις) ούτε οι χώρες τους, που προφασίζονται πως δεν τους αναγνωρίζουν αφού δεν έχουν χαρτιά (τα έχουν σκίσει προφασιζόμενοι ότι τα έχασαν. Το smart phone δεν χάνουν ποτέ).
Εκείνο που γίνεται όντως είναι απαγόρευση εισόδου στα ελληνικά νερά, τα λεγόμενα push backs. Αλλά αν δεν γίνουν και αυτά, τι νόημα έχει η ρήση της «Η προστασία των εξωτερικών συνόρων από την παράνομη είσοδο είναι υποχρέωση»; Τίνι τρόπω θα γίνει η προστασία των συνόρων;Αλλά δεν είναι μόνο οι ευρωπαίοι αλληλέγγυοι και αξιωματούχοι χαρτογιακάδες. Είναι οι δικοί μας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, τις ΜΚΟ και τις αλληλέγγυες ομάδες. Αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ όπου ο υπεύθυνος Γιώργος Καμίνης, έγραψε ότι άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν σε μια νησίδα στη μέση ενός ποταμού.
Αρμόδιο πολιτικό στέλεχος
κόμματος και δεν νοιάστηκε αν η νησίδα ήταν στην επικράτεια της Τουρκίας. Ούτε
προβληματίστηκε μήπως αν μπουκάραμε για ανθρωπιστικούς λόγους σε ξένο έδαφος,
θα μπορούσε να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, και ίσως αυτό στόχευε ο
Ερντογάν.Λέει κι άλλα ο Καμίνης. Προτείνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου
μηχανισμού παρακολούθησης παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων στα σύνορα. Μια
«ανεξάρτητη διοικητική οντότητα με παρουσία σε όλα τα σύνορα της χώρας»
επιφορτισμένης να ρίχνει φως σε περιστατικά όπως αυτό του Έβρου.
Δε λέει ποιοι θα την αποτελούν άλλο προφανώς ξένοι και άνθρωποι των ΜΚΟ, αφού το ελληνικό κράτος δεν το εμπιστεύεται καθώς «τον έλεγχο των καταγγελιών κάνει μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου». Ωραία δηλαδή! Την υπεράσπιση των συνόρων ως προς το μεταναστευτικό θα την εναποθέσουμε σε «διοικητικές οντότητες» έξω από τον έλεγχο της συντεταγμένης ελληνικής Πολιτείας. Κάτι σαν ανεξάρτητη αρχή συνόρων! Και θα είναι στη δικαιοδοσία της να κρίνει βαθμό και τρόπο που φυλάμε τα σύνορά μας!
Δεν είναι προσωπικό θέμα
Καμίνη και Γιόχανσον. Είναι ένδειξη πως ένας τεράστιος πνευματικός, πολιτικός
και κοινωνικός χώρος στην ΕΕ παραπαίει αμήχανος ανάμεσα στον επιβαλλόμενο
ανθρωπισμό και την άγνοια των μελλοντικών προβλημάτων που θα φέρει η
εντεινόμενη μετανάστευση. Και όποιος πρωθυπουργός προσπαθήσει να αντιταχθεί θα
στολιστεί με τον τίτλο του Ορμπάν».
(Αρθρο του Γ. Σιδέρη από το liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου