αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Απόψεις...

 

«Γλυπτά του Παρθενώνα: Οι Βρετανοί μας τα δανείζουν αν τους δανείσουμε και τα δικά μας!Πότε στην Αθήνα και πότε στο Λονδίνο θέλει τα γλυπτά του Παρθενώνα ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν. Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC με τον Andrew Marr χθες, είπε ότι πρέπει να γίνει μια «συμφωνία» σχετικά με την κοινή χρήση των Μαρμάρων του Παρθενώνα με την Ελλάδα. Σαν να ήταν τα γλυπτά κάτι που πρώτον κατείχαν νόμιμα και δεύτερον είναι δυνατόν να περιφέρονται ανά κάποια χρόνια από μουσείου εις μουσείον…»

                                                                     (Αγγ.Κώττη- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 «Το 2017 είχαμε 97 φαρμακεία ανά 100.000 κατοίκους με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο στα 31 φαρμακεία ανά 100.000 κατοίκους. Στην Αττική συγκεντρώνεται σχεδόν το 40% των φαρμακείων που λειτουργούν στην Ελλάδα. Νεώτερα δεδομένα για τον αριθμό των φαρμακείων στη βραδινή μου αναζήτηση, δε βρέθηκαν. 

Έπεσα όμως πάνω σε μια νέα έρευνα του ΙΟΒΕ για τη «Φαρμακευτική αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020 & Η συμβολή του κλάδου φαρμάκου στην οικονομία» σύμφωνα με την οποία η εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη ξεπέρασε το 2020 τα 3,9 δισ. ευρώ.Γιατί να ανοίξουν βραδιάτικα και μέσα στις αργίες;»

                                                                            (Κ. Γαλανού- liberal.gr)

@ Ας γίνει πρώτα και μετά βλέπουμε. Γιατί αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας, των περιττών πιστοποιητικών και των περιττών υπαλλήλων, αλλά ψηφιοποίηση της υπάρχουσας γραφειοκρατίας. Σήμερα η Ελλάδα είναι ουραγός στην παγκόσμια κατάταξη στις μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς ο όγκος της γραφειοκρατίας που ζητείται για να πουληθεί, π.χ., ένα διαμέρισμα είναι μεγαλύτερος από ό,τι σε χώρες όπως οι Νήσοι του Σολομώντα, η Ουγκάντα, η Ζιμπάμπουε, η Γκάνα, η Καμπότζη και η Σομαλία. 

Πρόκειται για μια κατάσταση η οποία χρόνο με τον χρόνο επιδεινώνεται, καθώς προστίθενται νέα έγγραφα και δικαιολογητικά. Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν, η Ελλάδα βρίσκεται στην 156η θέση μεταξύ 190 χωρών, καθώς εξακολουθεί να απαιτείται η συγκέντρωση 11 διαφορετικών εγγράφων και πιστοποιητικών για την αγοραπωλησία ενός ακινήτου. Σήμερα οι ενδιαφερόμενοι χρειάζονται 26 εργάσιμες ημέρες ή εβδομάδες ή μήνες για να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, επίδοση που είναι χειρότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε.

                                                     (Iakovos Psaralidis-ευρωπαίστές f/B)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...