@ Οι έρευνες της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ουχάν αποκάλυψαν νέες πληροφορίες, αλλά δεν άλλαξαν δραματικά την εικόνα της πανδημίας. Αυτή ήταν η ουσία της ενημέρωσης από τα μέλη της ομάδας των ειδικών του ΠΟΥ, που αναζητούν εδώ και έναν μήνα στοιχεία για την προέλευση της Covid-19 στην κινεζική πόλη, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο καθηγητής Λιανγκ Ουανγκ είπε ότι μέχρι τώρα πορίσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ από την Ουχάν, δείχνουν ότι, ο ιός Sars-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο Covid- 19 μπορεί να προήλθε από ζωονοσογόνα στελέχη, αλλά δεν έχει εντοπιστεί το ζώο - ξενιστής. «Οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι είναι πιθανοί υποψήφιοι για μετάδοση, αλλά δείγματα κορονοϊού που βρέθηκαν σε αυτά τα είδη δεν είναι πανομοιότυπα με το Sars-Cov-2» είπε.
@ Στην παραδοχή πως η σύνδεση φαινομένου παράλυσης σε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα με το εμβόλιο που έκανε κατά του κορονοϊού, έγινε με στόχο η εργαζόμενη να λάβει αποζημίωση προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης που διατάχθηκε σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.
@ Με άρθρο στα «Νέα Σαββατοκύριακο» και τίτλο «Το εφτάψυχο αλαλούμ», ο άνθρωπος που γνωρίζει το θέατρο όσο κανείς, ο βραβευμένος συγγραφέας και φημισμένος θεατροκριτικός, Κώστας Γεωργουσόπουλος, γράφει με αφορμή τις φρικτές αποκαλύψεις και καταγγελίες στον καλλιτεχνικό κόσμο.Στο άρθρο του ο κ. Γεωργουσόπουλος κάνει μια ιστορική αναδρομή, φωτίζοντας «παραδόσεις», περιγράφοντας τρομακτικές «τελετές» υποδοχής των νέων ηθοποιών, και αναλύοντας ένα πλαίσιο σχεδόν «θεσμοθετημένων» βιασμών.
Ο κ. Γεωργουσόπουλος επισημαίνει πως η κακοποίηση με λεκτική, χειρονομημένη ή σεξουαλική μέθοδο δεν συναντάται μόνο στο θέατρο. «Δεν είναι μόνο στο θέατρο που συμβαίνουν αυτές οι ταπεινώσεις κάθε είδους. Στο θέατρο, και γενικά σε επαγγέλματα που έχουν δημόσια παρουσία, γίνονται εμφανή», σημειώνει.
@ Η ζωή έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στην 80χρονη γυναίκα. Έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της.Μετά και το χαμό του εγγονού της δεν άντεξε. Λύγισε. Πήγε στο νεκροταφείο και πάνω στον τάφο του εγγονού της ήπιε φυτοφάρμακο. Ευτυχώς την εντόπισαν γρήγορα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ κατάφεραν να τη σώσουν. Το μόνο "φάρμακο" για τη χαροκαμένη γιαγιά, όπως της είπαν και οι γιατροί, είναι να βγαίνει λίγο έξω στον κόσμο για να "ξεχνάει". «Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή....», λέει με δάκρυα στο LamiaReport.
Σήμερα λοιπόν στην ηλικιωμένη έκοψαν
πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο σημείο
ήταν και μια γυναίκα η οποία είχε κάνει καταγγελία στους αστυνομικούς ότι η
γιαγιά δεν έχει άδεια για τα πράγματα που πουλάει και επέμενε να της κόψουν
κλήση.
@ Η χώρα δεν αντέχει την πολιτική αδράνεια, σημειώνει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας, όπως σημειώνει, με τον τρόπο αυτό και στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ "να διακοπεί η λειτουργία για τις μείζονες πρωτοβουλίες" της κυβέρνησης. Η πανδημία, όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, "προφανώς, δεν πρέπει να αναστείλει τις μεταρρυθμιστικές δράσεις", υπενθυμίζοντας ότι οι εύλογοι περιορισμοί στη φυσική παρουσία των βουλευτών δεν στάθηκαν εντέλει εμπόδιο στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες - κι αυτό ήταν "μια νίκη της δημοκρατίας".
Αναφερόμενος
στη μεταρρυθμιστική «βεντάλια» της κυβέρνησης απαριθμεί μια σειρά από
παρεμβάσεις που θα έρθουν προσεχώς στην Βουλή, από την επιτάχυνση της
αδειοδότησης για επενδύσεις μέχρι τον εκσυγχρονισμό του δικαίου των δημοσίων
συμβάσεων για ταχύτερη εκτέλεση δημοσίων έργων. Αναλυτικά το επόμενο δίμηνο θα
κατατεθούν στην Βουλή παρεμβάσεις που θα αφορούν έξι τομείς:
Απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που
θα επιτρέψει την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων και τη δημιουργία νέων και καλά
αμειβομένων θέσεων εργασίας.
Αναμόρφωση του δικαίου των δημοσίων συμβάσεων που θα
διασφαλίσει περαιτέρω διαφάνεια και ταχύτητα στα δημόσια έργα, τα οποία
βαλτώνουν για χρόνια λόγω των εξαιρετικά χρονοβόρων διαδικασιών.
Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων ώστε,
επιτέλους, να υπάρξει επιβράβευση των άξιων διδασκόντων.
Αναθεώρηση οικογενειακού δικαίου για την ισόρροπη διαμόρφωση
της γονικής μέριμνας 40 χρόνια μετά την καθιέρωση του τότε σύγχρονου δικαίου.
Καθιέρωση για πρώτη φορά συστηματικού ρυθμιστικού πλαισίου για
τα ζώα συντροφιάς που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κοινωνίας
ανθρωπισμού.
Και, τέλος, «εξορθολογισμός και τυποποίηση της νομοθεσίας για
τα ιδρύματα και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν
φαινόμενα άναρχης λειτουργίας.
@ Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στα μέτρα για τον κορωνοϊό. Περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν «η μάσκα είναι φίμωτρο». Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης επικράτησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους λίγο μετά τις 16:15 να κινούνται προς το μέρος των δυνάμεων της αστυνομίας, πετώντας τους διάφορα αντικείμενα – μεταξύ των οποίων νεράτζια και πορτοκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου