αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Απόψεις...

 

«Οι Γερμανοί δεν θέλουν να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία για τα νταηλίκια στην Μεσόγειο, αλλά καταγγέλλουν τον Πούτιν για την δηλητηρίαση πολιτικού του αντιπάλου. Οι οποίοι Ρώσοι είπαν να δώσουν τώρα μία χείρα βοηθείας στην Άγκυρα. Στην ώρα της σύγκρουσης βλέπουμε την κυρία Μέρκελ να καταγγέλλει τους πρώτους αποίκους της Αμερικής για την εξολόθρευση των Ινδιάνων και τους Ρώσους να οργανώνουν μαζικές εκδρομές στην Αγιά Σοφιά, όπου δεν πληρώνουν και εισιτήριο! 

Η Δικαιοσύνη δεν ήταν πάντοτε τόσο δημοφιλής στις διεθνείς σχέσεις. Το κουστούμι του αμοραλισμού ταιριάζει περισσότερο στους ηγέτες αυτού του κόσμου για περιστάσεις σαν κι αυτή που βιώνουμε. Και ναι μεν από την Ρωσία δεν περιμένουμε πολλά πράγματα, δεδομένου ότι κι εμείς δεν τους προσφέραμε γη και ύδωρ, αλλά από τους συνεταίρους και φίλους Γερμανούς θα θέλαμε μια διαφορετική στάση».

                                                                         (Θ. Μαυρίδης-liberal.gr)

 

«Ο πρώτος που βοήθησε τον Κεμάλ Ατατούρκ να εξοπλιστεί για να πετάξει τους Έλληνες στην θάλασσα, ήταν ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν. Και δυόμισι δεκαετίες αργότερα, ο Ιωσήφ Στάλιν δεν απέτρεψε τους συντρόφους του ΚΚΕ να πάνε σε εμφύλιο εξηγώντας τους ότι στην Γιάλτα είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στους δυτικούς, οπότε δεν επρόκειτο να τους βοηθήσει. Τους άφησε να σφαχτούν, για να ‘χει μια εστία αναταραχής μέσα στο αμερικανοκρατούμενο στρατόπεδο και κάποιο χαρτί διαπραγμάτευσης μέσα στην ψυχροπολεμική Ευρώπη. Με κάτι θα μας αντάλλασσε.

Το ίδιο έγινε και το 2015, όταν οι Συριζαίοι προσέτρεξαν στο ξανθό γένος για να βοηθήσει τους Έλληνες να απαγκιστρωθούν οικονομικά από τα δυτικά αρπακτικά που τους έπιναν το αίμα με τα μνημόνια. Ο Πούτιν χάρηκε με τους τεμενάδες, αλλά μόλις βγήκαν απ’ το δωμάτιο πήρε τηλέφωνο τον Ολάν και τους κάρφωσε. «Αυτοί σας την κοπανάνε» του είπε, «ήρθαν σε μένα για βοήθεια».

                                                                    (Δ. Καμπουράκης- liberal.gr)

«Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού υπάρχει διάχυτη ανησυχία ότι η άλλοτε πρωτοπόρος χώρα στον τεχνολογικό τομέα βλέπει στο τρένο του 5G να είναι μηχανοδηγοί ευρωπαϊκές και -ακόμα χειρότερα- κινεζικές εταιρείες.Η ανησυχία αυτή είναι εύλογη. Πρόσφατη έρευνα της Counterpoint Research αποτυπώνει την ανυπαρξία αμερικανικών εταιρειών στην παροχή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Ειδικότερα, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, η σουηδική Ericsson είχε κερδίσει 99 συμβόλαια υλοποίησης δικτύων 5G και η Nokia ακόμη 73. 

Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία για τη Huawei πάνε πίσω στον Φεβρουάριο του 2020 και αναφέρουν 91 συμβόλαια υλοποίησης 5G, ενώ ο έτερος γίγαντας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας, η ΖΤΕ, είχε ανακοινώσει 46 συμβόλαια έως το τέλος του 2019.Ο Κράτσιος, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα τεχνολογίας, υποστηρίζει ότι η χρήση στρατιωτικών βάσεων για τη δοκιμή του 5G θα βοηθήσει τις αμερικανικές εταιρείες να ξεπεράσουν τις συνήθεις κανονιστικές απαιτήσεις.

                                                                              (Γ.Παλιούρης-liberal.gr)

«Είναι πιστεύω ευρέως γνωστό πλέον ότι το να μην τα πηγαίνει η χώρα μας και τόσο καλά σε κάποιον διεθνή δείκτη δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη. Υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορούμε να βελτιωθούμε σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμη και της γειτονιάς μας, αλλά και πεδία όπου οι επιδόσεις μας είναι απλά και ξεκάθαρα απογοητευτικές.

Στη δεύτερη αυτή κατηγορία, η πιο ντροπιαστική - τουλάχιστον, όπως το βλέπω εγώ - επίδοση της χώρας μας είναι σε ό,τι αφορά τη φιλανθρωπία, και συγκεκριμένα τον Δείκτη World Giving Index που δημοσιεύει τα τελευταία δέκα χρόνια το Charities Aid Foundation (CAF).

Η βαθμολογία αυτού του Δείκτη διαμορφώνεται από τις απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες μιας χώρας σε τρεις απλές ερωτήσεις και συγκεκριμένα αν στον τελευταίο μήνα βοήθησαν κάποιον ξένο ή άγνωστο σ’ αυτούς που χρειαζόταν βοήθεια, αν δώρισαν χρήματα σε κάποιον φιλανθρωπικό σκοπό, ή αν προσέφεραν από τον χρόνο τους σε μια οργάνωση. Ήδη σας έχω προδιαθέσει ότι δεν τα πηγαίνουμε και τόσο καλά. Όμως μάλλον η θέση μας είναι ακόμη χειρότερη απ’ αυτή που φαντάζεστε. 

Με συνολικό σκορ 16/100 η χώρα μας κατατάσσεται στην 125η θέση παγκοσμίως έναντι 126 χωρών για ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, με μόνη χειρότερη χώρα την Κίνα. Πού πήγε λοιπόν το φιλότιμό μας, η ανθρωπιά και η φιλοξενία μας;»

                                                                           (Αλ.Σκούρας- liberal.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...