@ Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με το οποίο, μεταξύ άλλων, καθιερώνεται ο προσωπικός αριθμός (Π.Α.) για την επαλήθευση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων που συναλλάσσονται με τους φορείς του δημοσίου τομέα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζονται με σαφήνεια ζητήματα ηλεκτρονικών σφραγίδων και υπογραφών.
Ενσωματώνεται επίσης στο εθνικό δίκτυο η ευρωπαϊκή οδηγία για τα ανοικτά δεδομένα και για την ψηφιακή προσβασιμότητα, ενισχύεται η ψηφιακή πύλη gov.gr, καθιερώνεται η ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη και του κάθε φορέα του δημοσίου τομέα και ενισχύεται η αποδεικτική ισχύς των ηλεκτρονικών εγγράφων στη Δικαιοσύνη.
Οπως τόνισε ο υφυπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρ. Ζαριφόπουλος, «η πιο σημαντική διάταξη είναι η επιτάχυνση του 5G στη χώρα μας. Με πολύ υψηλότερες ταχύτητες, πιο σταθερή σύνδεση, καλύτερους χρόνους απόκρισης και κυριολεκτικά απεριόριστες δυνατότητες ταυτόχρονων χρήσεων, υπηρεσιών και συσκευών, το 5G θα προσφέρει δυνατότητες νέων προηγμένων ψηφιακών λύσεων προς όφελος του πολίτη και της επιχείρησης».
Ο Κυρ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως οι νέες ταυτότητες θα
είναι διαθέσιμες σε λιγότερο από δύο χρόνια και θα περιλαμβάνουν ψηφιακές
υπογραφές. «Ο στόχος είναι εντέλει να χτίσουν μια ψηφιακή υποδομή, μια κλειδαριά
ασφαλείας για να μπορέσει κανείς να έχει πρόσβαση σε προσαυξημένες υπηρεσίες».
@ Η Βουλγαρία θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ, εάν δεν παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της χώρας τους και ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα.Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βουλγαρία έχει τις ενστάσεις της καθώς θεωρεί ότι οι Σκοπιανοί είναι φυλετικά και γλωσσικά (που ισχύει) Βούλγαροι.
Το εξασέλιδο κείμενο που στάλθηκε τον
περασμένο Αύγουστο από τη Σόφια προς τις πρωτεύουσες των 26 κρατών-μελών
παρουσιάζει τις βουλγαρικές θέσεις σε πολλά ιστορικά ζητήματα, όπως οι «εθνικές
και γλωσσικές παρεμβάσεις που έγιναν στα Σκόπια τη δεκαετία του ’70, μετά το Β’
Παγκόσμιο Πόλεμο».
@ Τις διαφορές που υπάρχουν στην κοινωνικοοικονομική ζωή ανάμεσα σε Ελλάδα και Σουηδία εξηγεί με ανάρτησή του ο Ηλία Μόσιαλος, αριθμώντας τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει την ίδια τακτική με τη σκανδιναβική χώρα στη διαχείριση του κορωνοϊού.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ορισμένα χαρακτηριστικά της Σουηδίας δεν ισχύουν για την Ελλάδα. Όπως αναφέρει, στη Σουηδία το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ζει μόνο του, ενώ οι ηλικιωμένοι δεν έχουν επαφές με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αφού δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.
Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, στη σκανδιναβική χώρα οι πολίτες προτιμούν τις μετακινήσεις με το ποδήλατο και αποφεύγουν τη χρήση των ΜΜΜ.
@Στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαρία «Ιανός» στην Καρδίτσα στέκεται η οικογένεια Αντετοκούνμπο που στέλνει είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου Καρδίτσας, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο επικοινώνησε με το σωματείο «εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και τη διάθεσή τους να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών» ενώ όπως αναφέρεται τα είδη πρώτης ανάγκης θα διατεθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
(Από τον ηλεκτρονικό Τύπο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου