«Πείτε μου ειλικρινά. Όταν ένας μαθητής ακούει τον καθηγητή του να ουρλιάζει κατά της Κεραμέως επειδή του απαγορεύει να κλείνει το σχολείο όταν ψηφίζει για υπηρεσιακά συμβούλια ή επειδή επιτρέπει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δεν θα θεωρήσει και ο μικρός αναφαίρετο δικαίωμα του να καταλαμβάνει το σχολείο του όποτε του καπνίσει; Συγνώμη, έκανε κάτι παράλογο η Κεραμέως κι έχουν πέσει όλοι να την φάνε;
Η δουλειά της υπουργού είναι να παραμένουν τα σχολεία ανοικτά. Θα' πρεπε να ναι και η δουλειά των καθηγητών επίσης, αλλά ως φαίνεται τα αυτονόητα είναι για άλλους τόπους, όχι για την Ελλάδα του 2020. Ως γνωστόν, οι καθηγητές σε τακτά χρονικά διαστήματα ψηφίζουν για αιρετούς εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Την ημέρα λοιπόν αυτής της ψηφοφορίας, έκλειναν όλα τα σχολεία της χώρας, για να μπορέσουν να πάνε οι καθηγητές να ψηφίσουν. Άλλη μια χαμένη διδακτική μέρα.
Η υπουργός κατέθεσε τροπολογία που λέει το αυτονόητο. Να ψηφίζουν σε μη εργάσιμη μέρα, ώστε τα σχολεία να παραμένουν ανοικτά. Επίσης, λόγω κορονοϊού, αλλά και για λόγους στοιχειώδους εκσυγχρονισμού της εκλογικής διαδικασίας, επιτρέπεται και η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ε ρε, ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε; Την πήραν με τις πέτρες. Πρώτοι-πρώτοι στην καταγγελία οι νεοδημοκράτες καθηγητές. Όχι παίζουμε.
Η ΑΔΕΔΥ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει «παρέμβαση στις λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος». Αν δηλαδή οι καθηγητές ψηφίζουν Παρασκευή και με κλειστά σχολεία το κίνημα τους είναι αυτόνομο και ελεύθερο, αν όμως κάνουν την ψηφοφορία Σάββατο το κίνημα τους είναι «ευνουχισμένο» όπως γράφουν στην ανακοίνωση.
Ζούμε σ' ένα κόσμο όπου οι πάντες πλέον συμμετέχουν
και ψηφίζουν από μακριά, πλην του Ντόναλντ Τραμπ και των Ελλήνων καθηγητών που
θεωρούν την επιστολική ψήφο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία μηχανισμούς νοθείας.
Ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω. Πως στο καλό μέσα σε λίγες δεκαετίες, από το
πιο προοδευτικό και φωτισμένο κομμάτι του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος
μετατράπηκαν στο πιο αδρανές και συντηρητικό που αντιδρά σε κάθε αλλαγή; Κρίμα,
ειλικρινά κρίμα.
Υ.Γ. Λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο. Και μετά θα μπουν
μέσα στην τάξη και θα διδάξουν «Κρίτωνα».
Υ.Γ.2 Φανταστείτε δηλαδή τι έχει να γίνει όταν έρθει και
κανένα νομοσχέδιο για την αξιολόγηση τους.
(Απόσπασμα άρθρου του Δ.Καμπουράκη από το liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου