αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Απόψεις...

 

«Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου «βγήκε και δεν βγήκε». Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν βγήκε. Αν μάλιστα κόστισε περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ, είναι και μία ευκαιρία να αναρωτηθούμε αν η Αθήνα έχει τόσα λεφτά για φιλόδοξους πειραματισμούς. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη, όπου δοκιμάζουν τώρα την αφαίρεση μίας λωρίδας κυκλοφορίας από τη λεωφόρο Νίκης, έκαναν τη δουλειά με απλά πασαλάκια. 

Λειτουργικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η κουβέντα θα τελείωνε εδώ, αν ο δήμαρχος δεν έλεγε ότι «το έργο αλλάζει με πρότυπο τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Δηλαδή; Ανοίγει η Πανεπιστημίου ή παραμένει πιο στενή; Υπάρχουν οι απαραίτητες μελέτες; Θα γίνει διαβούλευση; Ο δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις το συντομότερο δυνατό. Μαζί με ένα σχέδιο για την αξιοποίηση και της τελευταίας ζαρντινιέρας. Ενδεχομένως και με μία συγγνώμη».

                                                                (Κ. Γιαννακίδης- protagon.gr) 

 

«Η «προοδευτική» αριστερά παρότι κυβέρνησε σε νορμαλ ή ευνοϊκές συνθήκες και το δημόσιο χρέος αύξησε και τη μεσαία τάξη «γονάτισε».Το παλιό κλασσικό αίτημα της αριστεράς «διορίστε όλη την Ελλάδα στο δημόσιο» είχε πέρα από την πελατειακή και μια στρατηγική διάσταση. Να σκάσει το κράτος, να βαρέσει φαλιμέντο, να δημιουργηθεί οικονομική και πολιτική κρίση, να ανέβει η αριστερά στην εξουσία και να εγκαταστήσει επισήμως τον σοσιαλισμό. Όμως, δυστυχώς γι αυτήν, το δημοφιλές αυτό αίτημα το υλοποιούσαν εν μέρει οι άλλες πολιτικές παρατάξεις και της έκλεβαν τη δόξα. 

Με αυτά και με εκείνα η Ελλάδα τα κατάφερε και στην μεγάλη κρίση του 2010 έσκασε. Πέντε χρόνια μετά η πιο ριζοσπαστική, εναλλακτική, συγκρουσιακή και εν τέλει λαϊκίστικη εκδοχή της ήρθε πράγματι στην εξουσία.Αλλά δεν έκανε όλη την Ελλάδα δημόσια. Παρόλο που ήθελε. Διότι κατάλαβε ότι δεν γίνονταν. Κάποιοι έπρεπε να παράγουν και τον πλούτο».

                                                                (Λ. Καστανάς- Αthensvoice)

 

@ Διαμαντοπούλου: Καταλήψεις σχολείων σαν αυτές της Ελλάδας δεν γίνονται σε καμία δυτική δημοκρατία. «Οταν στα 14 χρόνια σου θεωρείς δικαίωμά σου την κατάληψη, τον βανδαλισμό του δημοσίου χώρου και την αγνόηση των κανόνων, είναι σίγουρο ότι αυτό θα επηρεάσει τη διαδρομή σου και τη ζωή σου ως πολίτη» προειδοποιεί η πρώην υπουργός, που ζητά αναπλήρωση της διδακτέας ύλης τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες .

Η κυρία Διαμαντοπούλου υποστηρίζει ότι η πανδημία είναι απλώς η πρόφαση για να γίνουν οι καταλήψεις που γίνονται ούτως ή άλλως κάθε χρόνο και σπεύδει να εκφράσει την ανησυχία της για αυτό το «φροντιστήριο» στείρου πολιτικού ακτιβισμού, όπως το χαρακτηρίζει.

                                                                               (Protagon team) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...