αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Eνάντια στην κοινή λογική...


«Με μία ανακοίνωση πρωτοφανή στα χρονικά των σχέσεων ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με πολίτες, η Ρένα Δούρου επιτίθεται στους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως που αγωνίζονται για την ανάταξη του Πάρκου. Παίρνοντας ως αφορμή την παραγγελία προκαταρκτικής έρευνας του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για «ενδεχόμενες ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την κατάσταση που βρίσκεται το Πάρκο» (εμπόριο ναρκωτικών, κλειστές παιδικές χαρές, κλειστά αναψυκτήρια και κιόσκια, κλειστές τουαλέτες, κλειστή ύδρευση, αυθαίρετες καταλήψεις της Πλατείας Πρωτομαγιάς κλπ)...

... η κυρία Δούρου κατηγορεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως για… παραπληροφόρηση, «θεατρινισμούς» (έμμεση βολή στη Μιμή Ντενίση) και πολιτικαντισμούς (έμμεση βολή στον Γιώργο Πατούλη), ενώ ειρωνεύεται ακόμα και τη συμβολική κίνηση των κατοίκων να βάψουν με ασβέστη την πρόσοψη του εγκαταλελειμμένου αναψυκτηρίου “Green Park”, ως κραυγή απόγνωσης για τη λειτουργία της μεγαλύτερης πιάτσας εμπορίας ναρκωτικών της Αθήνας στον χώρο.

Στην ανακοίνωσή της η κυρία Δούρου δεν περιλαμβάνει ούτε μία αναφορά στις απειλές των οργανώσεων «Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ» και «Αυδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής» εναντίον των «μίζερων μικροαστών κατοίκων του Πάρκου» που, σύμφωνα με τις οργανώσεις, «δεν έχουν καμία θέση στο Πεδίον του Άρεως» και θα «τους κάνουμε να φύγουν τρέχοντας από το Πάρκο».Αντιθέτως, η Περιφερειάρχης Αττικής δίνει πλείστα όσα «εφόδια» σε εκείνους που τρομοκρατούν του πολίτες, καθώς αποκαλεί τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως «όψιμους αυτόκλητους υπερασπιστές του Πάρκου με σαφή πολιτική ατζέντα», και «ανώνυμους, ψευδόμενους υβριστές».

Την ανακοίνωσης της κυρίας Δούρου ακολούθησε σκωπτική ανακοίνωση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού στην οποία σημειώνει ότι «τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν μήνυσε τον εαυτό της η κυρία Δούρου για τις ευθύνες της, όπως είχε κάνει για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής», ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για «προφανή ανεπάρκεια της κυρίας Δούρου να διαχειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητάς της».

                                                                                   (skai.gr/news)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...