αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Η εξουσία είναι αυτοσκοπός...


«Η φωτογραφία του Πάνου Καμμένου, φορώντας μαύρα γυαλιά, να ατενίζει την μαρίνα του Μόντε Κάρλο με τα πολυτελή σκάφη των πάμπλουτων Αράβων και Ρώσων δισεκατομμυριούχων, που ελλιμενίζονται εκεί, νομίζω ότι απηχεί την παρακμή και την κατάντια της Ελλάδας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

Τα δύο αυτά κόμματα, εμφανίστηκαν ως «αντισυστημικά» κι «αντικαθεστωτικά», στην προσπάθεια τους να διαφοροποιηθούν από τα κατεστημένα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να κατακτήσουν την πολυπόθητη εξουσία, εκμεταλλευόμενα την οργή, την απόγνωση, την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών από την μεγάλη δοκιμασία που περνούν τα τελευταία χρόνια και τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και το αδιέξοδο. 

Υποσχέθηκαν ρήξη με το παρελθόν και με το κατεστημένο. Κατόρθωσαν να αρπάξουν την εξουσία, την οποία απολαμβάνουν τώρα 3 1/2 χρόνια, τα περισσότερα στη μνημονιακή εποχή. Κι ο λόγος κυρίως είναι ότι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την κριτική, που δέχονται, ούτε για την δυσφορία της ελληνικής κοινωνίας. 

Όπως στη σκοταδιστική, ολοκληρωτική κοινωνία του «1984», το ψέμα βαπτίζεται αλήθεια, η προπαγάνδα επικοινωνία, η δημοκρατική κριτική συκοφαντία, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνον για την παγίωση της στην εξουσία. Και τίποτα άλλο. Στην προσπάθειά της αυτή είναι ικανή για τα πάντα.Να γίνει, όπως έγινε, η πιο υποταγμένη στους δανειστές κυβέρνηση.Η πιο υποχωρητική, έναντι Αμερικανών και Γερμανών, κυβέρνηση στο Σκοπιανό.Η πιο ανοικτή στα κύματα των παράτυπων, μουσουλμάνων κυρίως, μεταναστών, που κατακλύζουν την Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 

Η εξουσία είναι ο αυτοσκοπός. Και να για να πραγματωθεί θα κάνουν, όπως έλεγε ο Λένιν, «ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω», μέχρι να σταθεροποιηθούν σε αυτή, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατόν μέσον.Όμως, επειδή επί δεκαετίες στο περιθώριο της εξουσίας δεν κατάφερναν να δοκιμάσουν τις ηδονές της, ήμουν βέβαιος ότι αν ποτέ κερδίσουν εκλογές, θα αποτελέσουν την πιο αλαζονική κυβέρνηση όλων των εποχών, όπως κι έγινε».

                              (Απόσπασμα άρθρου του Γ. Λοβέρδου από το liberal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...