«Η κ. Μιχαηλίδου έκανε το προφανές. Αποφάσισε να οργανώσει το χάος. Μη φαντασθείτε τίποτε τιτανομαχίες. Πράγματα που όταν τα ακούς σού φαίνονται απλά. Αν η δομή διαθέτει ψυχολόγους ή την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, κι αν τα παιδιά δεν μεγαλώνουν σε στρατώνες νεοσυλλέκτων αλλά σε δωμάτια. Και αν εντοπισθούν φαινόμενα σαν αυτό της Καλλιθέας, η πολιτεία να έχει το δικαίωμα να απαιτήσει απόδοση ευθυνών από τη διοίκηση των ιδρυμάτων. Από τις 82 δομές που λειτουργούν, οι 81 συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση, όπως και ο Συνήγορος του Πολίτη και η UNICEF. Απείχε μόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού», μία από τις γνωστότερες δομές.
Ο πρόεδρός της κ. Γιαννόπουλος, μάλιστα, έδωσε
συνέντευξη Τύπου για να πει ότι απειλείται η λειτουργία του «Χαμόγελου».Γιατί
δεν απειλείται η «Κιβωτός του Κόσμου» και απειλείται το «Χαμόγελο» με τα 23
εκατ. που έχει στα ταμεία του; Κάτι δεν καταλαβαίνω. Με αποτέλεσμα να
υποψιάζομαι πως έχουμε να κάνουμε με μια μορφή ιδρυματισμού. Oταν έχεις
συνηθίσει να λειτουργείς χωρίς κανόνες, αντιμετωπίζεις τον οποιονδήποτε κανόνα
ως υπαρξιακή απειλή. Είναι η ευμενέστερη ερμηνεία που μπορώ να δώσω».
(Τ. Θεοδωρόπουλος-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
«Με 9 ευρώ οι Γερμανοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις αστικές αλλά και υπεραστικές συγκοινωνίες, κάθε είδους, για μικρές αποστάσεις μέσα σε όλη τη Γερμανία. Το όφελος του μέτρου αυτού δεν περιορίζεται στην τσέπη. Η μαζική χρήση των συγκοινωνιών εξοικονομεί και την κατανάλωση Ενέργειας γενικώς ενώ οι Γερμανοί, θα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους φιλικά προς το περιβάλλον Μέσα. Αν το αυτοκίνητο δεν είχε τόσο κεντρική θέση στη ζωή μας, τότε θα είχαμε την αξίωση η πολιτεία να επενδύσει στο δίκτυο των συγκοινωνιών».
(Β. Ευθυμιοπούλου- liberal.gr)
@ Την απαγόρευση κυκλοφορίας βιβλίου στην Ελλάδα, εν έτει 2022, ζητεί η πρώην Εφέτης και πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου! Η κυρία Παπασπύρου κατέθεσε αγωγή κατά των εκδόσεων Ίνδικτος και του Ανδρέα Λοβέρδου για το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας», στο οποίο ο πρώην υπουργός εξιστορεί την περιπέτεια του, ως ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που περιλήφθηκαν στη δικογραφία Novartis. Στην αγωγή της ζητεί 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, και επιπλέον να παύσει η κυκλοφορία του βιβλίου και να αποσυρθούν όλα τα αντίτυπά του από την αγορά.
Ο κ. Λοβέρδος, είναι ο μόνος από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που η δικογραφία του δεν αρχειοθετήθηκε, αλλά ζήτησε μόνος του να αρθεί η βουλευτική του ασυλία και να παραπεμφθεί στα τακτικά δικαστήρια. Στο βιβλίο του, αποδίδει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σε «συμμορία», σε «εγκληματική οργάνωση», σε «άθλιους συκοφάντες», και σε «σύστημα Παπαγγελόπουλου, Δημητρίου, Τουλουπάκη, Παπασπύρου και λοιπών».
Τι να πρωτοσχολιάσει κανένας. Το αυταρχικής λογικής αίτημα απαγόρευσης βιβλίου, και μάλιστα από μια πρώην δικαστικό; Το παράλογο αίτημα να υπακούσει ο πρώην υπουργός στο εξώδικό της και να αποσύρει αμέσως το βιβλίο του από την κυκλοφορία; Την απαίτηση όχι μόνο να δικαιωθεί η κυρία Παπασπύρου αλλά και να ταπεινώσει τον αντίδικό της με μια δημόσια έγγραφη συγνώμη;
Η αγωγή κατά του κ. Λοβέρδου συζητήθηκε την
Πέμπτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, και στην έδρα βρισκόταν η Πρόεδρος
Πρωτοδικών Ουρανία Φλεριανού. Πρόκειται για την ίδια δικαστή, η οποία επέβαλε
την απαράδεκτη και αντισυνταγματική προληπτική λογοκρισία στο iefimerida για το
ηχητικό Βγενόπουλου, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρώην προέδρου του Αρείου
Πάγου Βασιλικής Θάνου.
(iefimerida.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου