αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ειδήσεις...


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και την ετήσια έκθεση της Εργάνη για την πορεία της απασχόλησης, κατά τη διετία Οκτώβριος 2015 - Οκτώβριος 2017 οι φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα αυξήθηκαν κατά 64,75% μέσα σε δύο χρόνια.Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (πλην των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αυξήθηκαν σε 1.211 το 2017, έναντι 1.068 που ήταν το 2015 (143 περισσότεροι, ποσοστό 13,39%). Συνολικά, κρατικοί φορείς και ΝΠΔΔ έγιναν κατά 290 περισσότερα, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22,4%.

----------------------------------------------------------------------------------

Σαρωτικές αλλαγές με αυξήσεις σε λαϊκές περιοχές και μεγαλύτερα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για 1 εκατ. ιδιοκτήτες, φέρνουν οι νεές αντικειμενικές. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα επηρεάσουν μια σειρά από φόρους, ανάμεσά τους και τον ΕΝΦΙΑ. Ετσι, ο φόρος αναμένεται να αυξηθεί σε 86 περιοχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, οι αντικειμενικές και μαζί και ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να αυξηθούν σε περιοχες με τιμές ζώνης μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ, δηλαδή στις εξής παρακάτω 86 περιοχές:

---------------------------------------------------------------------------------- 


Από τα 10.750.000 πληθυσμού της χώρας, μόνο 3.793.000 επισήμως εργάζονται, 956.000 είναι άνεργοι, και οι υπόλοιποι είναι οικονομικά μη ενεργοί (συνταξιούχοι, παιδιά, σπουδαστές, ασθενείς, φροντιστές οικογένειας, άτυπα εργαζόμενοι, άεργοι).   Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην Ε.Ε. Μόνο 58% του πληθυσμού ηλικίας 20-64 έχει κάποια μορφής απασχόληση. Ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 72%.

                                                                (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...