αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Απόψεις...


Εκείνη την εποχή, παιδιά μου, η Ελλάδα βίωνε μια πρωτοφανή παρακμή. Να φανταστείτε ότι οι Έλληνες εξέλεξαν για πρωθυπουργό έναν αμόρφωτο και άεργο δημαγωγό ο οποίος μέχρι να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το μόνο που έκανε ήταν καταλήψεις και διαδηλώσεις. Οι καταλήψεις ήταν διαδεδομένο πολιτικό έθιμο εκείνης της εποχής. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αναγνωρίσει ως Μακεδονία ένα ασήμαντο σλαβικό κρατίδιο στα βόρεια σύνορα της χώρας, το οποίο με μόλις 27 χρόνια ζωή, αλλά καταλαβαίνοντας την ανικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί οτιδήποτε, κατάφερε να υπεξαιρέσει ένα ελληνικό όνομα δυόμιση χιλιάδων ετών και να το παρουσιάσει ως δικό του! Ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική τύφλωση πού είχε καταλάβει τη χώρα, ώστε αυτός ο δημαγωγός που λεγόταν Τσίπρας – ανάλογος του Κλέωνα στα χρόνια του Περικλή - παρουσίασε αυτή την επαίσχυντη ελληνική ήττα ως επιτυχία!

(Από το μάθημα Βαλκανικής Ιστορίας σε ένα σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης το 2318 μ.Χ.)
Άλα, φέρτε μου έναν Βουκεφάλα,  τη Μακεδονία τώρα  τηνε παίζω ένα παρά

βίβα, τα φαρμάκια πιέστα στίβα,  δυόμισυ χιλιάδες χρόνια λες και κάνανε φτερά

Πάνε, όσα έρθουν κι όσα πάνε,  που θα βρούμε τέτοιο βράδυ στη ζωή μας τη ρηχή

δώσε το όνομα καρέκλα σώσεμου επήρανε τα ρέστα και μ’ αφήσανε ταπί.


                                                               (Θ.Τζήμερος-Δημιουργία ξανά) 

Είναι ηλίου φαεινότερο πλέον πως ένα από τα θλιβερά επακόλουθα της παρακμιακής πορείας της Παιδείας τα τελευταία χρόνια είναι τα απογυμνωμένα από ιδανικά σχολεία μας, που δίνουν χαρτί αποφοίτησης σε αμαθή Ελληνόπουλα, εξανδραποδισμένα πνευματικά, ανεύθυνα και άνανδρα, σαν αυτά που έκαψαν προ ημερών την ελληνική σημαία στην αναρχοκρατούμενη Αθήνα, '

                                                                      (Κρινιώ Καλογερίδου F/B)

Θα έβγαινε να διαμαρτυρηθεί για της νέες αυξήσεις στα διόδια ο επικεφαλής του κινήματος «Δεν πληρώνω», Χρήστος Παναγής αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνει γιατί διορίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

                                                                              (Ν. Σωτηρόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...