αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Ειδήσεις...


Γιατί δεν βγαίνουμε στις αγορές; Πολύ απλά γιατί η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έφτασε την Παρασκευή ακόμη και στο 4,84%, όσο δηλαδή ήταν την εποχή που αναγκαστήκαμε να μπούμε στο πρώτο μνημόνιο το 2010. Αποκλειστικά λόγω Ιταλίας; Όχι. Απόδειξη ότι η απόδοση του 10ετούς της Πορτογαλίας δεν ξεκολλάει αυτές τις μέρες από το 2%. Η Πορτογαλία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν διεκδίκησε την τελευταία δόση του δικού της μνημονίου (ύψους 2,6 δισ. ευρώ). Αντί για τη δόση βγήκε στις αγορές, πέτυχε βιώσιμα επιτόκια και συνεχίζει.

-------------------------------------------------------------------------------

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν στη διάθεσή τους οι οπαδοί στα επεισόδια με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως προκύπτει από τις τέσσερις ποινικές δικογραφίες που σχημάτισαν ξεχωριστές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής. Αμέτρητες δολοφονικές ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, κατσαβίδια, σιδηρογροθιές, πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια χρησιμοποίησαν οι οπαδοί εναντίον αστυνομικών αλλά και αντιπάλων, κατά τα επεισόδια που έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δικογραφίες που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

----------------------------------------------------------------------------------

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του Νίκου Κοτζιά «ότι η Ελλάδα έχει τάχα από το 1977 αναγνωρίσει την “Μακεδονική γλώσσα”. Οι αναγνωρισμένες επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ είναι μόλις έξι: Αγγλικά, αραβικά, γαλλικά, ισπανικά, κινεζικά και ρωσικά. 

----------------------------------------------------------------------------------

Δραματική μείωση των συντάξεων από τη μία μεριά και αύξηση των δαπανών για τις αμοιβές και τα επιδόματα τα οποία παρέχει το Δημόσιο από την άλλη. Αυτό είναι το "μείγμα" της πολιτικής την οποία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στο πεδίο των δημοσίων δαπανών, όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής για την περίοδο 2018 -2022. Συγκεκριμένα, οι δαπάνες για τις συντάξεις θα μειωθούν κατά 3,1 δισ. ευρώ. Αντίθετα, οι δαπάνες για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. εργαζόμενοι στη Γενική Κυβέρνηση) θα αυξηθούν κατά 1,1 δισ. ευρώ. 

-----------------------------------------------------------------------------------
 

Με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα ιταλικά λιμάνια δεν πρόκειται να επιτρέψουν την είσοδο στο πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες.Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία λαμβάνει την απόφαση να κλείσει τα λιμάνια της. Μια απόφαση που η νέα κυβέρνηση Κόντε δικαιολογεί, ουσιαστικά, με το ότι η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.

                                                              (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...