αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Ξέρουν...


Ειδικά στην περίπτωση του Σκοπιανού ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει:

-Ξέρουν ότι η Ελλάδα πολέμησε στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα τρείς πολέμους για να λύσει το «Μακεδονικό»: Δύο Βαλκανικούς (1912-13) κι ένα εμφύλιο (1945-49) Νίκησε και στους τρείς. Και το έλυσε! Υπέρ της Και τώρα πάνε να την επιβάλουν ήττα και ταπείνωση.

-Ξέρουν πολύ καλά, επίσης, ότι η Ελλάδα ήταν με τη «σωστή» πλευρά του Ψυχρού Πολέμου. Ενώ τα Σκόπια βρέθηκαν στη «λάθος πλευρά» (τουλάχιστον στην αρχή). Και μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει η μόνη χώρα της Δύσης που θα βρεθεί «ηττημένη» απέναντι στους παλαιούς οπαδούς του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που έχασε και διαλύθηκε.

-Ξέρουν πολύ καλά ότι ο «Μακεδονισμός» υπήρξε δημιούργημα της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς, η οποία σήμερα θεωρείται «μήτρα» τυραννικών καθεστώτων.Κι όμως σήμερα οι τότε «σύμμαχοί» μας, δέχονται να ηττηθεί από τους κληρονόμους της τελικώς ηττημένης Τρίτης Διεθνούς, μια δυτική χώρα – η Ελλάδα - που αντιστάθηκε στον Κομμουνισμό.

-Ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν έχει «αναθεωρητική» -επεκτατική πολιτική έναντι κανενός γειτονικού κράτους. Ούτε έναντι της Τουρκίας στα ανατολικά, ούτε έναντι των Σκοπίων στα βόρια.

-Ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν εκτρέφει «αλυτρωτικές επιδιώξεις» έναντι των Σκοπίων. Ίσως είναι η μόνη γειτονική χώρα, που δεν επιθυμεί να διαμελιστούν τα Σκόπια.Κι όμως ο «διεθνής παράγων» πιέζει κατά καιρούς για υποχώρηση και ταπείνωση της Ελλάδας - και έναντι ισχυρότερων και έναντι ασθενέστερων.

                                                                    (Θανάσης Κ. – orthografos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...