αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Επιχειρηματικότητα...


Ο βασικός λόγος που φεύγουν οι Έλληνες για τη Βουλγαρία, δεν είναι μόνο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αλλά οι απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης και το σταθερό φορολογικό σύστημα.

«...Υπάρχει ένα φάσμα πλεονεκτημάτων για να δραστηριοποιηθεί μια ελληνική επιχείρηση σε χώρες όπως η Κύπρος ή η Βουλγαρία.

Χαμηλός φορολογικός συντελεστής 10% έως 12,5% για τον βασικό φόρο και λίγο υψηλότερος για τη φορολόγηση μερισμάτων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, ευκολότερη δανειοδότηση από τις τράπεζες, χαμηλό κόστος παραγωγής και απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανική παραγωγή», λέει ο Χρίστος Σερέτης λογιστής, φοροτεχνικός, με έδρα την Αθήνα.

«Εννέα το πρωί είσαι εκεί, στις δώδεκα το μεσημέρι υπάρχει η εταιρία σου, σε 7 εργάσιμες βγαίνει το ΑΦΜ σου και εγγράφεσαι στο εμπορικό μητρώο και μέσα σε 10 μέρες με δύο εβδομάδες από το πρώτο σου ταξίδι, μπορείς να τιμολογήσεις.Στη Βουλγαρία το κράτος λειτουργεί πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει «γρηγορόσημο».Ξέρεις ότι συγκεκριμένη ημερομηνία θα μπει στο λογαριασμό σου η επιστροφή του ΦΠΑ, δεν έρχεται να σε ελέγξει κανείς, γιατί όλα γίνονται ηλεκτρονικά.Δεν πας στην εφορία. Ούτε καν ξέρεις πού είναι η εφορία, καθώς ο έλεγχος γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετικό φορολογικό κατάστημα. Με λίγα λόγια σε αφήνουν στην ησυχία σου να δουλέψεις και σε διευκολύνουν όσο μπορούν...», αναφέρει ο κ. Ελευθεριάδης, επιχειρηματίας στο Πετρίτσι.
 
Σύμφωνα με τη βουλγαρική υπηρεσία Εμπορικού Μητρώου, το 2014 δραστηριοποιούνταν στη χώρα 11.000 εταιρίες έναντι 9.000 το 2013 και φέτος ο αριθμός εκτιμάται ότι θα ανέβει στις 14.000.

Σύμφωνα με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην Βουλγαρία, έχει δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας[...]

Δεν είναι τυχαίο πως η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει τη Βουλγαρία στη 14η θέση σε σύνολο 189 χωρών, στο ζήτημα της προστασίας των μέτοχων μειοψηφίας, καθώς και στα δικαιώματα των μετόχων, στην εταιρική διακυβέρνηση και στις απαιτήσεις εταιρικής διαφάνειας που μειώνουν τον κίνδυνο κατάχρησης. Η Ελλάδα είναι 47η στη σχετική κατάταξη.

Η Βουλγαρία είναι 20η διεθνώς στην ευκολία του εξωτερικού εμπορίου, 28η στην χορήγηση πιστώσεων, 42η στην επίλυση θεμάτων αφερεγγυότητας (πτωχεύσεις) και 51η στην δανειοδότηση κατασκευαστικών εργασιών.

Η Ελλάδα είναι 27η διεθνώς στην ευκολία του εξωτερικού εμπορίου, 79η στη χορήγηση πιστώσεων, 54η στην επίλυση θεμάτων αφερεγγυότητας (πτωχεύσεις) και 60η στη δανειοδότηση κατασκευαστικών εργασιών.


                                                                                                     (netnews.eu – cnn.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...