αντί προλόγου..



'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Απόψεις...

 

«Επί επτά συναπτές ώρες στις 2 Ιουλίου η τιμή του ρεύματος μηδένισε, ενώ επί 87 ώρες την τελευταία εβδομάδα η λιγνιτική παραγωγή ήταν μηδενική. Και αν είχαμε περισσότερες ανανεώσιμες, όπως στην Βόρεια Ευρώπη θα βλέπαμε το αποτύπωμα των μηδενικών τιμών χονδρικής και στα τιμολόγια. Είναι φως φανάρι ότι τα κόστη στην ηλεκτροπαραγωγή μειώνονται ραγδαία, όσο το ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας στηρίζεται όλο και περισσότερο στις δικές της δυνάμεις. 

Καταφέραμε, παρά τις ελλείψεις σε δίκτυα και όσους έχουν κτίσει καριέρες ως «προστάτες» του περιβάλλοντος, η μια στις δύο κιλοβατώρες που καταναλώνουμε πλέον να είναι «πράσινες». Και η Ελλάδα να κατατάσσεται κάτω από τον μέσο ευρωπαικό όρο στο ρεύμα (13η θέση), με τιμολόγιο στα 25 λεπτά. Γίναμε ξαφνικά φθηνοί, όπως οι Δανοί ή οι Ισπανοί, από τους πρωταθλητές των ΑΠΕ;

 Οχι, βέβαια, αλλά η τάση είναι πτωτική. Και όταν το 2030, θα είναι «πράσινες» οι οκτώ στις δέκα καταναλισκόμενες κιλοβατώρες, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς στόχους, ενώ μεγάλο τους μέρος θα διαπραγματεύεται εκτός Χρηματιστηρίου Ενέργειας, μέσα από διμερή συμβόλαια πα ραγωγών ΑΠΕ και προμηθευτών, τότε θα μιλάμε για ακόμη χαμηλότερες τιμές».

                                                                       (Γ. Φιντικάκης- liberal.gr)

«Ο ένας στους τρεις Ελληνες δεν διαβάζει τί-πο-τε. Ποτέ. Μηδέν. ίμαστε βολεμένοι στην άγνοια και, πλέον, στην ημιμάθεια που τόσο απλόχερα μας χάρισε το ίντερνετ. Τόσο εμείς, οι μη αναγνώστες, όσο και εκείνοι που θα μπορούσαν και θα όφειλαν να δράσουν ώστε να μορφωνόμαστε περισσότερο και πιο ουσιαστικά».

                                                                      (Μ.Δεδούση – protagon.gr)

 «Ο τρόπος που ντύνονται για να πάνε στη Βουλή είναι μια δήλωση για το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους και για το τι είδους αισθήματα τρέφουν για το κοινοβούλιο. Γι’ αυτό οι περισσότεροι άντρες φορούν κοστούμι με γραβάτα και οι περισσότερες γυναίκες κάτι που θεωρούν συντηρητικά κομψό (με την ευρύτητα της γκάμας να επιτρέπει στο προσωπικό γούστο να στήνει παγίδες). Θέλουν έτσι να δηλώσουν τον (ειλικρινή ή όχι, δεν υπάρχει ποτέ τρόπος να ξέρουμε) σεβασμό τους στη Βουλή και στους ανθρώπους τους οποίους εκπροσωπούν. Δηλαδή σε εμάς. 

Και το κάνουν φορώντας ρούχα που ξέρουμε ότι δηλώνουν σεβασμό (δεν έχει σημασία να μας αρέσουν αυτά τα ρούχα, σημασία έχει ότι όπως κάθε γλώσσα έτσι και η γλώσσα των ρούχων βασίζεται σε κοινούς κώδικες για να επιτρέπει τη συνεννόηση. Για να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα του τίτλου, βεβαίως και έχει σημασία πώς ντύνονται οι βουλευτές όταν πάνε στη Βουλή. Γιατί το ντύσιμό τους είναι μια δήλωση».

                                                                    (Μ.Βουλαρίνος- ATHensvoice)    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...