«Δέκα χρόνια κρίσης και τρία μνημόνια φαίνεται ότι έριξαν ελάχιστο φως στο μαύρο χρήμα που παράγει η παραοικονομία και η αδήλωτη εργασία. Και αφού ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μας κλέβει την Εφορία χωρίς να δηλώνει το εισόδημά του, τότε είναι λογικό οι δικαιούχοι των επιδομάτων να συγκροτούν ένα τεράστιο πλήθος. Κανένας δεν γνωρίζει πόσοι εισπράττουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Το βέβαιο είναι ότι οι φοροφυγάδες κλέβουν από την τσέπη των πραγματικών δικαιούχων.
Αν το κράτος μπορούσε να εντοπίσει ποιοι στα αλήθεια είναι ευάλωτοι, η ενίσχυση που θα χορηγείτο θα ήταν στοχευμένη, ουσιαστική και μεγαλύτερη. Τώρα χορηγείται οριζοντίως και μαζί με τους έχοντες ανάγκη εισπράττουν και εκείνοι με το χρήμα κάτω από το στρώμα ή στη θυρίδα. Λαμβάνουν επιδόματα άνθρωποι που δεν τα έχουν ανάγκη, ενώ οι συνεπείς φορολογούμενοι (δηλαδή αυτοί που δεν μπορούν να κλέψουν) συνεχίζουν να σηκώνουν τα βάρη.
Σε
έναν ιδεατό ελληνικό κόσμο τα ποσά για επιδόματα θα ήταν κατά πολύ μικρότερα,
αλλά θα χορηγούσαν ουσιαστική ενίσχυση. Και οι πόροι που θα έμεναν στην άκρη θα
μπορούσαν να διοχετευτούν σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις, ας πούμε στην
επιχειρηματικότητα των νέων, των γυναικών, των ανέργων».
(Κ.Γιαννακίδης- protagon.gr)
«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος έχει ανοίξει τα χαρτιά του από τον Ιούνιο του 2020, όταν δήλωσε ότι μια κρίση με την Τουρκία θα εξαπλωθεί αμέσως: «Δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι στο Καστελόριζο και να μην εξαπλωθεί παντού». Αυτό ακριβώς φοβάται η Τουρκία! Να ξεφύγει η κατάσταση από τα πλαίσια ενός ελεγχόμενου επεισοδίου με «προβλέψιμη» κατάληξη. Από τότε ο αρχηγός Φλώρος έγινε «στόχος». Επειδή αυτή η στρατηγική αλλάζει τους όρους του παιγνιδιού.
Η Τουρκία είχε συνηθίσει να έχει απέναντί της μια φοβική Ελλάδα. Μια πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που να τρέμει μην τυχόν συμβεί κάτι στη βάρδιά τους. Η τοποθέτηση Φλώρου ότι όποιος πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος «πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε», δεν συνάδει με αυτά που είχαν μάθει. Τους χάλασε, δηλαδή, τον σχεδιασμό. Κάτι που το ένιωσαν για πρώτη φορά στον Έβρο και εξακολουθούν να το νιώθουν.
Μισούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη
επειδή όρθωσε το ανάστημα της Ελλάδας απέναντι στους τραμπουκισμούς τους. Θα
ήθελαν να δουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο να αποστρατεύεται. Θα ένιωθαν έτσι πιο
«ασφαλείς». Αυτά είναι όμως πράγματα που δεν είναι άγνωστα. Το πραγματικά
ανεξήγητο είναι για ποιον λόγο στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις δεν βρίσκουν
μια κοινή γλώσσα σε αυτά τα θέματα».
(Θ.Μαυρίδης-
Liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου