«Τέσσερις χιλιάδες μετανάστες απήλασε σχεδόν αυθημερόν στο Μαρόκο η Ισπανική κυβέρνηση, από τις οχτώ χιλιάδες που εισέβαλαν στη Θέουτα, στην αφρικανική επικράτεια της Ισπανίας.Πέραν της ακαριαίας αντίδρασης της ισπανικής κυβέρνησης, ενδεικτικά:
Τον Ιανουάριο η Δανή Πρωθυπουργός Φρέντερικσεν εξέφρασε τη φιλοδοξία να μην υπάρξει πλέον καμία αίτηση ασύλου, ενώ στις αρχές Μαρτίου αφήρεσε το δικαίωμα παραμονής σε Σύρους μετανάστες, καθώς έκρινε ότι η περιοχή από όπου προήλθαν είναι πλέον ασφαλής. Τους παρείχε, είπε, προστασία για όσο χρόνο την χρειάζονταν.
Στην ανεκτική Σουηδία η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων αυστηροποίησε το νόμο για το δικαίωμα μόνιμης παραμονής, θέτοντας μεταξύ άλλων ως κριτήρια τη γνώση της γλώσσας και το επαρκές εισόδημα. Πρόκειται για τη χώρα των 10 εκ. που έχει χορηγήσει σε μια δεκαετία περισσότερες από 400 χιλιάδες άδειες, μόνο για επανένωση οικογενειών!
Παρόμοια αυστηροποίηση γίνεται και στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις που ηγέρθησαν αφορούσαν κυρίως την «ποιότητα» των ερωτήσεων και το ύψος ή την σταθερότητα του εισοδήματος που αποδεικνύουν επάρκεια ενσωμάτωσης, παρά την πρόθεση αυστηροποίησης.
Η Γερμανία από τον Ιανουάριο άρχισε να επιστρέφει μετανάστες που θεωρούνται ότι συνδέονται με ισλαμικά δίκτυα, η Αυστρία, χώρα υποδοχής μεταναστών παραδοσιακά, απορρίπτει το σύμφωνο κατανομής προσφύγων, καθώς η λαϊκή δυσαρέσκεια τροφοδότησε την ακροδεξιά.
Στη χώρα μας επίσης οι ροές μειώθηκαν κατά 80% το 2020 και κατά 72% επί πλέον από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη κατά την συνάντησή του με τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX Φαμπρίτσε Λετζέρι.
Όσο για την πολύπαθη από
τον εξτρεμιστικό Ισλαμισμό Γαλλία, βλέπει απόστρατους να προειδοποιούν για
κίνδυνο εμφυλίου, και εν ενεργεία αξιωματικούς να τους συμπαραστέκονται!»
(Απόσπασμα άρθρου του Γ. Σιδέρη
από το Liberal.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου