@ Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Documento, ο κ. Βρούτσης μίλησε για γνωστό παρουσιαστή που εμπλέκεται στην υπόθεση δήλωσης πλασματικού μισθού προκειμένου να λάβει υψηλή επιδότηση, "φωτογραφίζοντας" τον Μένιο Φουρθιώτη.
Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα δημοσιεύματα, επικαλούμενα μαρτυρίες υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, ο Μένιος Φουρθιώτης από 1.000 ευρώ μεικτά που εισέπραττε τον Μάιο του 2020 με σύμβαση εργασίας σε δύο εταιρείες παραγωγής, βρέθηκε ξαφνικά -λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και εν μέσω πανδημίας- με αποδοχές της τάξης των 80.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε επιδότηση που έφτανε έως και τις 24.000 ευρώ, καθώς το πρόγραμμα επιδοτείται το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%.
Εκτός από τον παρουσιαστή, το ίδιο κόλπο φέρονται να έκαναν και άλλοι
συνεργάτες του. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που τον περασμένο Δεκέμβριο το
υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να "παγώσει" τις πληρωμές του
προγράμματος για να διερευνήσει όλες τις "ύποπτες" υποθέσεις, ενώ
έβαλε και "κόφτη" στις μισθολογικές απολαβές όσων συμμετέχουν, οι
οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 6.500 ευρώ το μήνα μεικτά.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να κλείσει την... τρύπα" που υπήρχε στο πρόγραμμα και την οποία φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ο γνωστός παρουσιαστής, ενώ αποκαλύπτει πως λίγες ημέρες πριν την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα δέχτηκε "επίσκεψη" από εκείνον στο υπουργικό του γραφείο, για να πληρωθεί.
"Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε
πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν
κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή",
ανέφερε ο κ. Βρούτσης.
@ Στην αποκάλυψη ότι της ζητήθηκε από πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταγγείλει το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φράνκλιν Γκονζάλες προχώρησε η Ξένια Μπουζαρανίδου μιλώντας στο MEGA.
«Το 2011 ξεκίνησα να δουλεύω στην πρεσβεία της Βενεζουέλα. Το 2012 ήρθε ο κ. Γκονζάλες και έκανε τη ζωή μας κόλαση. Όχι μόνο τη δική μου, και άλλων 4 γυναικών. Σε τέτοιο σημείο, που πήγαινα στη δουλειά και ήθελα να είμαι αόρατη. Να μη με βλέπει» είπε ενώ πρόσθεσε ότι ο πρώην πρέσβης την παρενοχλούσε σεξουαλικά την ώρα που εκείνη εργαζόταν.
Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη καταγράφεται ότι ο πρώην πρέσβης της χώρας, παρενοχλούσε σεξουαλικά εργαζόμενες της πρεσβείας και είχε συνδέσει άμεσα την απόλυση τους (δύο χρόνια μετά) με την καταγγελία που είχαν κάνει στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον του.
@ Το Υπουργείο Οικονομικών θα εκδίδει το «ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ» το οποίο θα καλύπτει: Φορολογική, Ασφαλιστική και Δημοτική
Ενημερότητα, Δήλωση και μη οφειλή ΕΝΦΙΑ, Μη οφειλή Φόρου Κληρονομιάς/Γονικής
Παροχής και Υπολογισμό και Πληρωμή του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτου (ΦΜΑ).
@ Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκδίδει το «ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ» το οποίο θα καλύπτει: Πολεοδομική νομιμότητα (βεβαίωση υπαγωγής αυθαιρέτων), Π.Ε.Α. (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης), Βεβαίωση δήλωσης στο Κτηματολόγιο / Κτηματογράφηση και μη δασικού χαρακτήρα (Δασικοί Χάρτες).
@ Το κυβερνητικό σχέδιο μετεγκατάστασης εννέα υπουργείων στο
συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στην περιοχή του Υμηττού, ανακοίνωσε
ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρέμβαση θα απελευθερώσει κοινόχρηστους
χώρους για τους πολίτες, δημιουργώντας ένα πάρκο 80 στρεμμάτων κάτι που
αποτελούσε εδώ και δεκαετίες αίτημα των κατοίκων. Παράλληλα θα εξοικονομηθεί 1
δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών βάσει των μισθωμάτων που πληρώνει σήμερα το δημόσιο
σε 7 έως 8 χρόνια. Δείτε το βίντεο.
@ Έξυπνες πόλεις, ψηφιοποίηση αρχείων του κράτους για ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ψηφιοποίηση των ΚΕΠ, αλλά και υποθαλάσσια καλώδια στα ελληνικά νησιά κι ανάπτυξη δικτύου μικροδορυφόρων, είναι ορισμένα από τα μεγάλα ψηφιακά έργα που περιλαμβάνονται ήδη στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η οποία αποτελεί την βασική ψηφιακή στρατηγική της χώρας, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
@ Πολλά από τα μουσεία της Φλωρεντίας στην Ιταλία είναι κλειστά και ο καλλιτέχνης δρόμου JR δράττεται της ευκαιρίας και με μία site-specific εγκατάστασή του «ανοίγει στο κοινό» ένα από αυτά: το αναγεννησιακό Palazzo Strozzi.Με τη μέθοδο του κολάζ φωτογραφιών, που είναι και το σήμα κατατεθέν του, δημιούργησε μια οφθαλμαπάτη, μια μεγάλη βαθιά πληγή που διατρέχει το εξωτερικό του palazzo· μέσα από αυτήν, οι διερχόμενοι μπορούν για μία ακόμη φορά να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό του -σε ασπρόμαυρη εκδοχή του- όπου φιλοξενούνται κάποια από τα σπουδαία φλωρεντινά έργα τέχνης.
(iefimerida.gr)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου