αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Ειδήσεις...Πατέντα ΣΥΡΙΖΑ: Επίδομα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Τη δυνατότητα επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποσυνδέθηκαν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Στις αρχές του έτους δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα. Η αρμοδιότητα εξέτασης των σχετικών αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του Δημάρχου και αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

---------------------------------------------------------------------------------- 


«Με μία φωτογραφική τροπολογία η κυβέρνηση επιτρέπει στα μέλη των Ανεξαρτήτων Αρχών (κυρίως συνταξιούχους δικαστικούς) να εισπράττουν μαζί με τον μισθό τους και το 40% της σύνταξής τους και μάλιστα αναδρομικά από τον Μάιο του 2016!  


-----------------------------------------------------------------------------------
                                                                                       
Διόρισαν τη Ράνια Αντωνοπούλου εκπρόσωπο στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι
Κανείς δεν χάνεται τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπ. Οικονομικών η πρώην αν. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου διορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο μετά την αποκάλυψη ότι η έκανε χρήση της διάταξης για επιδότηση ενοικίου, είχε οδηγηθεί σε παραίτηση. Μαζί της είχε παραιτηθεί και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. Όπως, λοιπόν, προκύπτει από σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, δεσμεύτηκε ποσό  13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασής της  στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».

Ανακοίνωση Ν.Δ :  «Δεν πέρασε λίγος καιρός που έμεινε η κ. Αντωνοπούλου χωρίς επίδομα στέγασης και η Κυβέρνηση φρόντισε να την αποκαταστήσει διορίζοντας την ως εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ, όπου θα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο μισθό και ακόμη μεγαλύτερο επίδομα στέγασης. 

Ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εκδιώχθηκε από υφυπουργός Παιδείας επειδή χυδαιολογούσε κατά οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων, αποκαθίσταται ως αντιπρόεδρος της Βουλής, προφανώς για να συντονίζει καλύτερα την “κερκίδα” των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άνθρωποι που κρίθηκαν ακατάλληλοι να παραμείνουν στην κυβέρνηση για ηθικούς λόγους, εντός ολίγων μηνών όχι μόνον κρίνονται κατάλληλοι, αλλά επιβραβεύονται με άλλες αξιοζήλευτες θέσεις.Με δυο λέξεις: Mας ταράξατε στο ηθικό πλεονέκτημα...»

                                                                    (Από τον ηλεκτρονικό Τύπο)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...