αντί προλόγου..'Eχουμε την τύχη να ζούμε σε μια πόλη ευνοημένη από τη φύση και την ιστορία. Tα δυνατά της σημεία είναι πολλά και λίγο-πολύ γνωστά. Yπάρχουν όμως κι εκείνα- και δεν είναι λίγα - που τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά και μας πληγώνουν , ταλαιπωρούν την αισθητική μας.

Στο μπλογκ αυτό θα διαβάζετε σκέψεις, παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις που έρχονται αυθόρμητα στο νου περιδιαβαίνοντας τους δρόμους της μοναδικής αυτής πόλης που μπορεί να γίνει ακόμη πιο όμορφη και συναρπαστική. Θα διαβάσετε επίσης και κάποιες άλλες αναρτήσεις (κείμενα, φωτογραφίες, γελοιογραφίες) που αφορούν τη γενικότερη πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα.

Διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας στη διεύθυνση www.ioannina2011.blogspot.com

Βρείτε μας και στο Facebook: https://www.facebook.com/skeptomenoipolites.ioanninon

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Συμπεράσματα...


«Μέσα στην «Αμυγδαλέζα» της περιόδου 2013-14 δεν δολοφονήθηκε κανείς. Ούτε βιάστηκε κανείς. Ούτε υπήρξαν συμμορίες που συγκρούονταν μεταξύ τους ή με τους έξω. Στην «Αμυγδαλέζα» έμεναν τότε, όσοι παράνομοι συλλαμβάνονταν, παρέμεναν δύο βδομάδες περίπου, μέχρι που το έπαιρναν απόφαση και από κει τους συνόδευαν ως το αεροδρόμιο, να πάρουν το αεροπλάνο να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους.

Έτσι έφυγαν – μέσω «Αμυγδαλέζας» – περί τις 150 χιλιάδες στα δυο χρόνια που λειτούργησε (2013 και 2014)Και τουλάχιστον άλλοι τόσοι έφυγαν μόνοι τους, χωρίς να χρειαστεί να συλληφθούν, γιατί ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα θα πέρναγαν κι αυτοί από την «Αμυγδαλέζα».

Είχαν πλήρη γεύματα κανονικά, είχαν υποχρεωτική προσωπική υγιεινή καθημερινά, υποχρεωτική ιατρική εξέταση (ιδιαίτερα τα «εκδιδόμενα» άτομα ή όσοι ήταν ύποπτοι ως φορείς μολυσματικών ασθενειών), υποχρεωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και περιορισμό - ήπιο εγκλεισμό - μέχρι να φύγουν…Έτσι έφυγε την περίοδο 2013-14 μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών από την Ελλάδα.

Και την ίδια εποχή μπήκαν πολύ λίγοι: Από τον Έβρο δεν πέρναγε ουσιαστικά κανείς. Είχε ολοκληρωθεί ο «φράχτης» - που ζήταγε επίμονα ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση, αλλά ξεκίνησε ο Παπουτσής ως υπουργός του ΓΑΠ, για να είμαστε δίκαιοι, και συνέχισε επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου, για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα, όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, το καλοκαίρι του 2012. 

Έτσι «σφραγίστηκε» τότε ο Έβρος. Στα νησιά του Αιγαίου, όπου είχε αρχίσει τότε να «σκάει» όλη η πίεση από «απέναντι», το Λιμενικό έτρεχε καθημερινά και «απωθούσε» τις βάρκες.Ένα οπλισμένο σαν αστακός Λιμενικό, με τακτικές push back (που εφαρμόζει το Ισπανικό Λιμενικό στα ύδατα του Ατλαντικού, απέναντι από τα παράλια της Βορειοανατολικής Αφρικής). Κι έτσι έφταναν στα νησιά μας ελάχιστοι. Τότε…

Στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου πέρασαν από τα τουρκικά παράλια γύρω στις 70 χιλιάδες. Και οι περισσότεροι από αυτούς συνελήφθησαν και έφυγαν πίσω στις χώρες τους (όχι μέσω Τουρκίας).Στον πρώτο ενάμιση χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν από απέναντι 1,5 εκατομμύριο, λαθρομετανάστες κυρίως (και κάποιοι πρόσφυγες)! Κι αυτοί στη συνέχεια πέρασαν στην υπόλοιπη Ευρώπη – μέσω του «Βαλκανικού διαδρόμου» (Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Αυστρία) – και… αποσταθεροποίησαν στη συνέχεια το σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών!

Στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησης Σαμαρά υπήρξε μόνο ένα περιστατικό με ανθρώπινα θύματα. Στο Φαρμακονήσι! Όπου το Λιμενικό άνοιξε πυρ και βούλιαξε ένα τουρκικό λαθρεμπορικό σκάφος, το οποίο μετά αποκαλύφθηκε ότι κουβαλούσε κρυφά – πέρα από ναρκωτικά – και γυναικόπαιδα.Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τεράστιο θόρυβο τότε, αλλά όταν η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, το προσωπικό του Λιμενικού απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία, ενώ καταδικάστηκαν οι διακινητές του λαθρεμπορικού σκάφους.

Όταν ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ κι άνοιξε τα σύνορα αφόπλισε το Λιμενικό! Που τώρα πια δεν φυλάει θαλάσσια σύνορα πλέον, απλώς τα πληρώματά του λειτουργούν ως «ναυαγοσώστες»! Οι διακινητές βουλιάζουν κάθε τόσο βάρκες γεμάτες με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες - κατά προτίμησιν γυναικόπαιδα - σπεύδουν οι δικοί μας να τους μαζέψουν, τους φέρνουν στα νησιά μας για να τους «σώσουν», κι έτσι ουδείς διανοείται να σταματήσει τις «ροές».

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εκατοντάδες επεισόδια, μικρά ή μεγαλύτερα, με χιλιάδες πνιγμένους, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα.Στην Τουρκία μάλιστα, δικάστηκε και καταδικάστηκε διακινητής που βούλιαξε μόνος σκάφος που μετέφερε πολλά μικρά παιδιά. Τον κατήγγειλε προσωπικά μια γυναίκα, Σύρια, που είχε χάσει τα δύο παιδάκια της. Το τραγικό είναι πως είχε χάσει κι εκείνος το παιδί του. Ήταν ο πατέρας του Αιλάν! Ολοι βουρκώσαμε όταν είδαμε τη φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του παιδιού αυτού στην παραλία της Αλικαρνασού. Ελάχιστοι μάθαμε μετά ότι ο πατέρας του καταδικάστηκε ως ο «διακινητής» που έπνιξε τόσες αθώες ψυχούλες. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Κι εμείς τόσο αφελείς…

Συμπέρασμα τελευταίο: Οι διακινητές είχαν αρχίσει να φέρνουν λαθρομετανάστες πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία. Και συνεχίζουν και μετά το τέλος του πολέμου εκεί.Ο Σαμαράς απέτρεψε το πρόβλημα να περάσει στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας έφερε το πρόβλημα στην Ευρώπη.Το πρόβλημα αποσταθεροποίησε ολόκληρη την Ευρώπη. Κι ακόμα συνεχίζει να την αποσταθεροποιεί.

Εξ αιτίας του, η κα Μέρκελ τελειώνει τη σταδιοδρομία της άδοξα.Εξ αιτίας του, η Βρετανία βρέθηκε εκτός Ευρώπης, η Γερμανία έχει μόνιμη ακυβερνησία πια, ενώ μια σειρά από κυβερνήσεις στην Ευρώπη δεν συζητάνε καν την πολιτική ανοικτών συνόρων και υπονομεύουν την Ενωμένη Ευρώπη σε όλα τα άλλα ζητήματα.Κάποτε δεν ήθελαν να ακούνε για την «Αμυγδαλέζα».Και τώρα εκλιπαρούν να υπάρξουν «Αμυγδαλέζες» παντού! Και πια δεν φτάνει…»

                                                                         (Θανάσης Κ. –antinews.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...